• Albena Harta

  • Albena

  • Albena

  • Albena plaja

  • Albena Noaptea

  • Rezervatia Forestiere Baltata

  • Rezervatia Forestiere Baltata

  • Rezervatia Forestiere Baltata

Albena este una dintre cele mai frumoase statiuni de pe coasta Marii Negre beneficiind de o locatie excelenta, ideala pentru serviciile de calitate superioara puse la dispozitie de catre gazde. Albena este locul unde marea se intalneste cu nisipul. Statiunea se afla la 30 km de Varna, unde se afla si un aeroport international, si la 13 km de orasul Balchik. Statiunea este o delectare pentru toate varstele - cu fasii de nisip si o mare cristalina. Albena are tot ce va doriti: sporturi, locuri pentru distractie, baruri de noapte si discoteci, sali de conferinta, tratamente balneo si de infrumusetare, oferind fiecarui turist ceea ce isi doreste.

Clima
Clima temperat-continentala cu o medie lunara a temperaturii aerului cuprinsa intre 23-28 0C si cea a apei de 23-25 0C, impreuna cu brizele usoare sunt un aspect important pentru petrecerea unui concediu din luna Mai pana in Octombrie. 

Luna

Temperatura minima

Temperatura maxima

Temperatura a apei

 

Probabilitatea de ploaie

Umiditate

Ianuarie

0°C    

6°C    

4°C   

 

30%

78%

Februarie

-1°C    

7°C    

6°C   

 

28%

74%

Martie

4°C   

11°C   

9°C  

 

33% 

73%

Aprilie

7°C    

16°C   

11°C  

 

32%

75%

Mai

12°C   

21°C   

16°C  

 

29%

72%

Iunie

17°C   

26°C   

17°C  

 

29%

73%

Iulie

19°C   

29°C  

26°C 

 

19%

69% 

August

20°C     

30°C    

27°C   

 

17% 

70%

Septembrie

15°C    

25°C   

22°C  

 

31%

74%

Octombrie

11°C   

19°C    

19°C 

 

29%

78%

Noiembrie

7°C   

13°C  

13°C  

 

32%

80% 

Decembrie

2°C   

9°C   

6°C 

 

29%

79%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Istorie/ Cultura

Potrivit legendei, Ovidiu ar fi ajuns aici inainte de Tomis. Statiunea si-a primit numele actual dupa Albena, un personaj feminine de o mare frumusete, creatia celebrului scriitor Yordan Yovkov. Albena a fost descoperita ca destinatie turistica in anii 1960, majoritatea cladirilor, strazilor si caselor din Albena au contribuit la dezvoltarea turismului din acea perioada.

Atractii turistice
Rezervatia Baltata
Rezervatia naturala “Baltata” este situate pe valea raului Batov. Ocupa o suprafata de 183,2 ha. Este un loc touristic frecventat in sezonul estival, fiind scaldat de soare din mai pana in octombrie. Microclimatul specific o recomanda pentru petrecerea unei vacante sanatoase, in familie. Rezervatia cuprinde paduri din frasin sau mixte, cu o varsta medie de 60 de ani, 263 de specii de plante superioare, 28 de specii, subspecii si genuri vegetale cu rol protector pentru natura, dintre care 16 sunt incluse in Cartea Rosie a Bulgariei.

Castelul Reginei Maria
Castelul reginei maria a fost construit de argitectii Augusto si Amerigo, din Italia, impreuna cu decoratorul de gradini Jules Jany din Elvetia si a fost finalizat in 1936. Printer frumusetiele gradinei se numara zona ce imita labirintul cretan, Gradina lui Allah, cu alei pavate cu piatra din Maroc.Contine peste 3000 de specii de plante, o colectie de aproximativ 50 de cactusi. A fost transformata in gradina botanica. Castelul, in fapt o vila cu pereti albi si acoperisuri cu tigla rosie, este construit in stil maur combinat cu stilul mediteraneean si cel al caselor bulgaresti.

Viata de noapte

In ceea ce priveste viata de noapte Albena nu dezagameste sub nici o forma. Numeroasele restaurante, baruri si cafenele deschise pana tarziu in noapte si chiar toata noaptea iti pot transforma vacanta in ceva de vis. Mai mult decat atat, unele restaurante iti ofera si spectacole in timpul sederii tale astfel ca nu ai ce sa regreti daca alegi o astfel de destinatie turistica. Cei care se distreaza noaptea la cluburile si discotecile amenajate in aer liber sunt oarecum limitati de timp, deoarece primeaza linistea oferita familiilor care vin aici sa se relaxeze. 

Localizare pe harta
ALB vechi

Anunturi importante

Screen size: