Cont existent

Cont nou

By creating an account, you're agreeing with our Terms and Conditions and Privacy Statement.
ALL IN ONE SEA TRIP

  Va veti bucura de o minunata plimbare pe mare cu pauze pentru inot si snorkeling.  

  Servicii incluse: transfer, pranz si bauturi racoritatoare (apa, ceai, Nescafe, Cola, Fanta, Sprite)

  Nu sunt incluse: echipamentul pentru snorkeling; intrarile in ariile naturale protejate.


  Tariful nu include TAXA DE MEDIU - 6 EURO/adt si copil
  Durata: 08:30 (sosire in port) - 16:00 (retur in port)
  Informatii utile: este necesar pasaportul, eschipament pentru snorkeling, prosoape.
  Nota: preturile si zilele de operare sunt orientative, ele pot suferi modificari. 

  GRAND AQUARIUM HURGADA

  "The Red Sea in Glass"  este un acvariu public in statiunea Hurgada. Gazduieste mai mult de 100 de animale, reprezentand 1, 200 de specii. A fost deschis in anul 2015.

  Excursia aceasta se organizeaza in fiecare duminica si miercuri.


  Nota: preturile si zilele de operare sunt orientative, ele pot suferi modificari. 

  ORANGE BAY - SNORKELING

   

  ORANGE BAY - snorkeling in recife de corali
  Cel mai usor mod de a explotra recifele de corali, plecand de la plaja hotelului tau! Veti naviga pana la Orange Bay, pe Insula Giftun, oprindu-va din loc in loc pentru snorkeling. Veti beneficia de pranz tip bufet cu bauturi racoritoare si fructe incluse.

  Tariful excursiei include transferul, pranzul tip bufet cu bauturi racoritoare si fructe, echipamentul pentru snorkelling, intrare pe insula

  Tariful NU include: TAXA DE MEDIU 6 euro/ adt si copil (se plateste direct de turist)


  QUAD BIKE 3H

  Aceasta excursie se organizeaza in fiecare zi, la cerere.

  Experimenteaza aventura in desertul egiptean cu un nou model  ATV Honda! Va veti opri intr-un sat beduin pentru o plimbare cu camila si un ceai.
   

  CAIRO-ONE DAY BY BUS

  Cairo este capitala Egiptului, oras cunoscut drept poarta catre legendarele Piramide din Gizeh si catre Sfinx sau cea mai mare metropola a Africii si a Orientului Apropiat,  avand o populatie estimata intre 16 si 20 de milioane de locuitori. Piramidele din Giza care impreuna cu orasul Cairo, formeaza un urias organism urban, exponatele din Muzeul Cairo si statuia lui Ramses, sunt puncte de atractie istorice importante pentru turisti. In schimb, moscheile, bazarele si zgarie-norii moderni de pe malul Nilului alcatuiesc lumea araba contemporana.

  Piramidele egiptene pastreaza multe enigme de milenii de ani, ele fiind cele mai impunatoare monumente arhitecturale ale Egiptului antic. Se spune ca egiptenii aveau puternice cunostinte astronomice iar piramidele sunt monumente care, in viziunea egiptenilor antici, indica drumul catre soare. Motivele pentru care egiptenii au ales sa isi construiasca piramide cu varful ascutit sunt de natura religioasa. Zeul egiptean al soarelui, Ra, era considerat tatal tuturor faraonilor. Despre acesta se spune ca s-a autocreat dintr-o movila de pamant care avea forma unei piramide, dupa care i-a creat si pe ceilalti zei. Dar scopul acestor piramide era de a ingropa faraonii, pentru a-i ajuta sa treaca in lumea de dincolo.Cea mai cunoscuta piramida, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice  este cea a lui Keops care a fost construita din peste 2.300.000 de blocuri de calcar, fiecare cântarind mai mult de 2,5 tone care se afla pe platoul din Gizeh, langa Cairo, alaturi de piramidele lui Kefren si Mikerinos.

  Muzeul Egiptean din Cairo gazduieste o colectie impresionanta de peste 150.000 de obiecte antice egiptene, toate originale iar bineinteles unul dintre cele mai cunocute obiecte antice de aici este masca mortuara din aur a regelui Tutankhamon, alaturi de alte sarcofage, obiecte inedite, statui descoperite in mormintele faraonilor. Un alt centru de interes din muzeu este Sala Mumiilor, in care se odihnesc noua mumii, intre care cea a Reginei Hatshepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului.

  Sfinxul, uriasa statuie din piatra cu trup de leu (simbol al fortei) si chip uman (simbol al intelepciunii) este un monumentul antic cioplit dintr-un singur bloc de calcar. El are o lungime de 73 de metri si o inaltime de 20 de metri. Cei mai multi istorici si egiptologi sustin ca faraonul Khafre a ordonat construirea monumentului.

  Acest program se organizeaza in fiecare marti si sambata.

  Program:
  - aprox: 03:00 plecare din statiune;
  - aprox: 06:30 pauza cca. 1/2 ora;
  - aprox: 09:00 sosire la Cairo;
  - aprox: 09:30 se viziteaza Muzeul Egiptean;
  - aprox: 11:30 plimbare optionala cu vasul;
  - aprox: 12:30 pranzul cca. 1 ora;
  - aprox: 13:00 oprire pentru cumparaturi cca. 1 ora;
  - aprox: 14:00 transfer cu autocarul la Piramide si vizitarea acestora ccca. 2 ore;
  - aprox: 17:00 oprire pentru cumparaturi;
  - aprox: 17:30 plecare spre Hurgada:
  - aprox: 23:00 sosire in Hurgada.

  Sunt incluse: transferul cu autocarul, asistenta turistica, intrarea la Muzeul Egiptean, Piramidele si pranzul.
  Nu sunt incluse: bauturile, Sala Mumiilor din cadrul Muzeului Egiptean, interiorul Piramidelor, poze, video si plimbarea cu vasul.
  Pret aproximtiv: 59 Eur/ Adl, 34 Eur/ Copil.
  Durata: 1 zi.
  Informatii utile: pasaport, haine comfortabile, mic- dejun la pachet.
  Nota: preturile si zilele de operare sunt orientative, ele pot suferi modificari. 

  CAIRO - EXCURSIE CU AVIONUL

  Cairo - o zi, cu avionul
  Cairo - capitala Egiptului - este cunoscut drept poarta catre legendarele Piramide din Giza si Sfinx sau cea mai mare metropola a Africii si a Orientului Apropiat avand o populatie estimata intre 16 si 20 de milioane de locuitori. Piramidele din Giza, care impreuna cu orasul Cairo, formeaza un urias organism urban, exponatele din Muzeul Cairo si statuia lui Ramses sunt puncte de atractie istorice importante pentru turisti. In schimb, moscheile, bazarele si zgarie-norii moderni de pe malul Nilului alcatuiesc lumea araba contemporana.

  Piramidele egiptene pastreaza multe enigme de milenii, fiind cele mai impunatoare monumente arhitecturale ale Egiptului antic. Se spune ca egiptenii aveau puternice cunostinte astronomice iar piramidele sunt monumente care, in viziunea egiptenilor antici, indica drumul catre soare. Motivele pentru care egiptenii au ales sa isi construiasca piramide cu varful ascutit sunt de natura religioasa. Zeul egiptean al soarelui - Ra - era considerat tatal tuturor faraonilor. Despre acesta se spune ca s-a autocreat dintr-o movila de pamant care avea forma unei piramide, dupa care a creat si ceilalti zei. Dar scopul acestor piramide era de a inmormanta faraonii, pentru a-i ajuta sa treaca in lumea de apoi. Cea mai cunoscuta piramida, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice este cea a lui Keops care a fost construita din peste 2.300.000 de blocuri de calcar, fiecare cântarind mai mult de 2,5 tone - se afla pe platoul din Gizeh, langa Cairo, alaturi de piramidele lui Kefren si Mikerinos.

  Muzeul Egiptean din Cairo gazduieste o colectie impresionanta de peste 150.000 de obiecte antice egiptene, toate originale iar unul dintre cele mai cunocute este masca mortuara din aur a regelui Tutankhamon, alaturi de alte sarcofage, obiecte inedite, statui descoperite in mormintele faraonilor. Un alt centru de interes din muzeu este Sala Mumiilor, in care se odihnesc noua mumii, intre care cea a Reginei Hatshepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului.

  Sfinxul, uriasa statuie din piatra cu trup de leu (simbol al fortei) si chip uman (simbol al intelepciunii) este un monumentul antic cioplit dintr-un singur bloc de calcar cu o lungime de 73 de metri si o inaltime de 20 de metri. Multi istorici si egiptologi sustin ca faraonul Khafre a ordonat construirea lui.

  Nota: grup minim 6 persoane 

  Durata: 1 zi
  Traseu:
   *Transfer matinal hotel > aeroport Sharm el Sheikh > Cairo
   *Vizita la Muzeul Egiptean > cele mai importante sali si colectia "Tutankamon"
   *Platoul Giza cu cele trei piramide, Sfinx-ul si templele aferente
   *Praz servit pe malul Nilului
   *Plimbare prin zonele de interes ale capitalei egiptene
   *Demo atelier papirus
   *Retur - aprox. ora 21:00 
  Sunt incluse in pret:
   *transfer tur/retur avion - autocar
   *intrarea la obiectivele turistice mentionate in program
   *masa de pranz
   *ghid local in limba engleza 

  Recomandari:  
   *pasaportul este obligatoriu
   *pentru ca plecarea are loc inainte de micul dejun, turistii trebuie sa comande la receptia hotelului cu o zi inainte "breakfast box"
   *pentru ca returul este posibil sa depaseasca ora cinei, turistii trebuie sa comande la receptie "late dinner"

   *tinuta lejera, sapca/palarie, incaltamite comoda, ochelari de soare

   

  CITY TOUR HURGHADA
   CITY TOUR SHARM EL SHEIKH

    TUR DE ORAS IN SHARM EL SHEIKH

   Sharm el Sheik este capitala  turismului din Peninsula Sinai, cea mai exclusivista statiune de vacanta din Egipt, fiind localizata la Marea Rosie, pe o intindere de 30 km. Statiunea a fost initial doar un sat pascaresc si a inceput sa se dezvolte abia in anii 80'  prin construirea primelor hoteluri in apropiere de Naama Bay. Azi este una dintre cele mai cunoscute statiuni ale Egiptului si asta datorita recifului de corali suberb , declarat patrimoniu natural. Cel mai frumos loc din statiune este centrul orasului cu bazarul si bineinteles  Moscheea Al Sahaba din Sharm el Sheikh, care are o arhitectura otomana, cu doua minarete si cateva cupole fiind considerata cea mai importanta moschee din regiune, cu o capacitate de 3000 de persoane. In acest tur de oras turistii sunt insotiti de un ghid profesionist in vizita spre moschei, bazar si alte strazi comerciale din Old Sharm.

   Durata: o jumatate de zi/  zilnic
   Infromatii utile: este necesar pasaportul, ochelari de soare,incaltaminte comfortabila,apa.
   Nota:preturile si zilele de operare sunt orientative, ele pot suferi modificari.


   GRAND CITY TOUR-HURGHADA

   Excursia aceasta se organizeaza in fiecare luni si vineri.
   In aceasta excursie turistii vor fi preluati de la hotel si vor avea ocazia sa viziteze urmatoarele obiective turistice din Hurgada: Grand Aquarium, Moscheea din Dahar, biserica din Dahar, oprire la magazine de suveniruri.

   Nota: preturile si zilele de operare sunt orientative, ele pot suferi modificari. 

   DIVING

   DOLPHIN SHOW

   Excursia aceasta se organizeaza in fiecare zi, mai putin sambata.
   Oaspetii sunt preluati de la hotel si dusi la delfinariul din Hurgada. Acolo vor avea ocazia sa vizioneze un spectacol minunat cu delfini, lei de mare si pisici de mare.


   Nota: preturile si zilele de operare sunt orientative, ele pot suferi modificari. 

   MANASTIREA SF. ECATERINA

   Manastirea Sf. Ecaterina

      Asezata la poalele Muntelui Sinai, Manastirea „Sfanta Ecaterina” se inalta chiar pe locul de unde Dumnezeu i s-a aratat lui Moise intaia data si se spune ca tot in acelasi loc Moise a primit cele zece porunci.
      Fugind din calea prigoanelor Imperiul Roman, primii crestini si-au gasit adapost pe Muntele Sinai, iar din secolul al III-lea in locurile sfinte din jurul muntelui din sudul peninsulei s-au creat mici comunitati monahale astfel incat in anul 330 d. Hr, Sfanta Elena a dat ordin pentru  construirea unei mici biserici care mai tarziu a devenit Manstirea "Sfanta Ecaterina". Timp de secole, a fost un puternic centru de pelerinaj pentru crestinii dornici sa se inchine la moastele Sfintei Mucenite Ecaterina, astazi  asezare este considerata una dintre cele mai vechi manastiri din lume avand o istorie de aproximativ 17 secole, fiind inclusa in Patrimoniul UNESCO.

   Nota: grup minim 8 persoane 

   Durata: 1 zi.
   Program:
    *plecare in zorii zilei (aprox. 06:30) catre Protectoratul Sfintei Ecaterina - zona aflata la poalele
      muntelui lui Moise, in centrul peninsulei Sinai, la aprox.
   220 km de Sharm el Sheikh
    *pe drum se poate admira desertul in forme si culori superbe si veti afla povestea acestei manastiri,
      cea mai mica parohie ortodoxa din lume care a
   strabatut istoria, povestea Ecaterinei si cum a
      ajuns ea sa fie canonizata

    *vizitarea manastirii cetate
    *inchinarea la moastele Sf. Ecaterina
    *vizitarea "Rugul Aprins" unde se spune ca Dumnezeu i s-a aratat lui Moise intaia data
    *vizitarea Fantanii lui Moise 
    *poze si admirarea de pe stanci a frumoasei privelisti a manastirii si a muntelui Sinai
    *retur prin statiunea Dahab, unde se serveste pranzul, timp liber pentru plimbare si cumparaturi
    *retur la hotel - in jurul orei 18:00 
   Sunt incluse in pret:
    *transport autocar
    *taxe locale 

    *intrarea la obiectivele mentionate in program
    *masa de pranz
    *ghid local in limba engleza
   Recomandari:
    *pentru ca plecarea are loc inainte de micul dejun, turistii trebuie sa comande la receptia hotelului cu o zi inainte "breakfast box"

    *geaca, pantaloni lungi si incaltamite comoda

   PETRA- IORDANIA

   Petra, sau "orasul de piatra" este un sit arheologic aflat in sud-vestul Iordaniei descoperit abia in 1812 dar care astazi este considerat "una dintre cele mai pretioase mosteniri culturale ale omenirii", fiind declarat monument mondial si protejat de UNESCO. Orasul se intinde de-alungul poalelor Muntelui Hor, strabatand un lung defileu si intinzandu-se apoi pe laterala estica a vaii Arabah, cunoscuta sub denumirea de "Wadi Araba" - larga vale ce se intinde de la Marea Moarta si pana la Golful Aqaba. Orasul Petra nu prezenta doar aspectul de fortareata naturala si sigura, ci era situat si la intersectia celor mai importante drumuri comerciale. Astfel, prin acest nod comercial treceau drumurile spre Gaza in vest, spre Bosra si Damasc in nord, spre Aqaba si Leuce Come peste Marea Rosie, si spre Golful Persic, peste desert. Orasul este renumit mai ales pentru arhitectura acestuia, sapata aproape in intregime in piatra muntelui pe care se sprijina majoritatea cladirilor, prin culoarea deosebita a stancilor, felul in care acestea au fost sculptate in urma cu 2000 de ani si transformate in locuinte,saloane,temple si monumente funerare.

   Pret: 299 Eur/ adult, 185 Eur/ copil.

   Durata: 1 zi

   Programul INCEPE DIMINEATA LA ORA 04:00 iar returul este la ora 24:00, transportul fiind cu autocar /barca /autocar.

   TRASEU: Excursia incepe cu traseu de 2h 45 minute cu autocarul pana la Taba Marina( procedura de pasaport), urmand o mini- croaziera cu barca de 1h la Aqaba( aici pasapoartele vor fi inmanate vamii din Iordania la Aqaba). Se reia traseul pana la Petra pe o distanta de inca 2h 30 minute cu o pauza scurta la jumatatea drumului apoi, pe jos se parcurg 2 km la pana la situl Petra( 800 m prin desert si 1,2 km prin canion); se poate opta pentru cal/ trasura dus-intors 50 $.

   Vizitarea site-ului :Trezoreria, Mormintele Regale, Curtea, Teatrul Roman, Strada Romana, Palatul Faraonului si alte monumente. Timp liber si plimbare inapoi la spre localitatea Petra. Timp total de vizitare 3h. Pranz( tip bufet intr-un restaurant, bauturile nu sunt incluse). Dupa pranz se revine la Aqaba in jurul orei 18:30 fiind apoi posibila o scurta sesiune de cumparaturi( magazinele accepta LE si USD; se gaseste alcool de calitate si tigari la tarife fara taxe). Plecarea din Aqaba Marina la ora 20h 45 si  sosire In Taba la ora 21:00 dupa care sosire finala in Sharm  va fi aproximativ la ora 00:45.

   Informatii utile: este necesar pasaport, bani( ghidul va schimba lira egipteana, euro sau dolari in dinari iordanieni) incaltaminte comfortabila, haine calduroase, mic dejun la pachet, apa. 

   Nota: preturile si zilele de operare sunt orientative, ele pot suferi modificari.

   SWIMMING WITH DOLPHINS (5MIN)

   Excursia aceasta se organizeaza in fiecare zi, mai putin sambata.
   Oaspetii se pot bucura de aceasta experienta minunata, vor face cunostinta cu delfinii, acestia vor canta si vor imparti pupici participantilor in timp ce fotografi profesionisti vor imortaliza momentele inedite.

   Nota: preturile si zilele de operare sunt orientative, ele pot suferi modificari.
    

   2LUXOR ONE DAY BY BUS
    LUXOR ONE DAY BY BUS

    Luxor- in traducere din limba araba= orasul palatelor- este un oras din Egipt cu cca. 500. 000 de locuitori unde se afla cele mai importante descoperiri arheologice din Egiptul Antic. Luxor a fost cunoscut in trecut sub numele de" orasul celor 100 de porti", a fost de asemenea cunoscut ca si un centru de intelepciune, arta, religios si suprematie politica. In prezent, datorita starii excelente in care s- a pastrat, Luxor este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Egipt.

    Valea Regilor din Egipt este locul unde de-a lungul unei perioade de aproape 500 de ani (sec. 16 î.Hr. - sec. 11 î.Hr.) au fost construite morminte pentru faraonii si nobilii din Noul Regat Egiptean. Valea se afla situata pe malul de vest al Nilului, in dreptul orasului Theba (azi Luxor).
    Valea Regilor gazduieste peste 80 de morminte,unde poti trai o experienta unica de imersiune in viata religioasa a Egiptului din urma cu 3.500 de ani.
    Mormintele sunt inclusiv pe ale unora dintre cei mai mari faraoni: Thutmosis al III-lea, cunoscut drept Napoleon-ul Egiptului Antic, sub care civilizatia egipteana a atins apogeul, Amenhotep al III-lea, uimitorul rege-soare, care a initiat cultul monoteist al lui Amon-Ra, Seti I si fiul si succesorul acestuia, Ramses al III-lea si bineiteles celebrul Tutankamon.
    In ciuda numelui, Valea Regilor are si morminte ale nobililor, precum si ale sotiilor si copiilor faraonilor si nobililor. In vremea lui Ramses I, femeile au inceput sa fie ingropate in Valea Reginelor, desi unele au continuat sa fie îngropate impreuna cu sotii lor, în Valea Regilor.

    Templul de la Luxor- Egipt, este situat pe malul estic al Nilului, in vechiul oras cunoscut in Antichitate sub numele de Teba. Acest templu a fost construit in timpul Noului Regat, in jurul anului 1400 i.Hr. Templul este dedicat zeilor Amun, Mut si Khonsu, iar aici avea loc cel mai important festival religios din Egiptul antic, Festivalul Opet. In timpul acestui festival, statuile lui Amun, Mut si Khonsu erau duse de la Karnak la Luxor. De aceea, acest templu nu este aliniat cu linia raului, cum se obisnuia, ci cu linia templului de la Karnak. Accesul in templu se face astazi printr-o poarta, despre care se presupune ca a fost construita in timpul perioadei romane.
    In Antichitate, Templul de la Luxor era conectat de Templul din Karnak printr-o alee lunga, care ducea direct la primul pilon. Intrarea in templu este exact unde se vede primul pilon. Acest pilon a fost construit de Ramses II si a fost decorat cu scene din triumful sau militar in batalia de la Kadesh. La intrarea in Templul de la Luxor, astazi se mai vad doua din cele 6 statui  masive ale lui Ramese care se aflau aici. De aproximativ un secol se stie de existenta acestui templu el fiind ingropat in nisip, sub nivelul strazilor din Luxor. Deasupra lui a fost construit o moschee Sufi Shaykh Abu al-Hajjaj iar in zilele noastre se pot observa ambele constructii.

    Capela lui Alexandru cel Mare este o alta cladire care merita vizitata la templul din Luxor, aceasta fiind construita de marele conducator la sfarsitul secolului al IV-lea. Conform unei teorii, Alexandru cel Mare ar fi ramas in Egipt, devenind faraon, aici fiind gasite picturi pe peretii unor constructii antice care il infatiseaza avand hainele unui faraon.

    Aceasta excursie se organizeaza in fiecare miercuri si duminica.

    Program:
    - aprox: 06:00 plecare din statiune;
    - aprox: 08:30 pauza;
    - aprox: 10:30 sosire la Luxor;
    - aprox: 11:00 vizitare Complexului de temple de la Karnak- vestigii arheologice incluse in Ptrimoniul Mondial Unesco cca. 1 ora si jumatate;
    - aprox: 12:45 pranz cca. 30/ 40 de minute;
    - aprox: 13:45 vizitarea celor 2 statui Colosii lui Memnon cca. 15 minute;
    - aprox: 14:15 vizita la Valea Regilor cca. 1 ora si jumatate;
    - aprox: 15:45  oprire pentru cumparaturi;
    - aprox: 16:00 vizita la Templul Reginei Hatshepsut din secolul XV i.e.n. unul dintre cele mai frumoase si deosebite monumente funerare de pe planeta cca. 45 de minute;
    - aprox: 17:00 oprire pentru cumparaturi cca. 15 minute;
    - aprox: 17:30 se pleaca de la Luxor;
    - aprox: 18:00 retur catre Hurgada;
    - aprox: 22:45 sosire in Hurgada.

    Sunt incluse: pranzul, intrarea la Valea Regilor.
    Nu sunt incluse: intrarea la Mormantul lui Amon Grave, pozele, video, plimbarea cu vasul si bauturile.
    Pret aproximtiv: 69 Eur/ Adl, 39 Eur/ Copil.
    Durata: 1 zi.
    Informatii utile: pasaport, haine comfortabile, mic- dejun la pachet.
    Nota: preturile si zilele de operare sunt orientative, ele pot suferi modificari. 

    SINAI WONDERS

    Sinai Wonders

    Durata: aprox. 1 zi.
    Program:
    *plecare in zorii zilei
    *jeep safari in desert
    *pauza pentru ceai si fotografii
    *in Dahab quad safari cu ATV-urile(aprox. 45 mim.) pana la canionul Wasy el Rayan si admirare peisajelor
    *traversarea canionului la pas
    *plimbare cu camila pe malul marii timp de 20 min.
    *picnic pe plaja
    *snorkeling in zona numita "three pools"
    *scurta vizita in Dahab pentru plimbare si cumparaturi

    *retur la hotel - in jurul orei 18:00
    Sunt incluse in pret:
    *transport autocar
    *plimbare ATV-uri
    *plimbare cu camila
    *ceai
    *masa de pranz & bauturi racoritoare
    *echipament snorkeling (masca & labe)
    *taxe rezervatie

     *insotitor vorbitor de limba engleza
    Recomandari:
    *pentru ca plecarea are loc inainte de micul dejun, turistii trebuie sa comande la receptia hotelului cu o zi inainte "breakfast box"

     *slip/costum de baie, prosoape, lotiune SPF, palarie/sapca, ochelari pentru soare, asarfa/batic.

    MUNTELE LUI MOISE

    Pelerinaj: Muntele lui Moise

    Grup minim - 8 persoane 

    Aceasta excursie este pentru cei dornici de o aventura spirituala la cota 2285 m, spre Muntele lui Moise, locul de unde se spune ca Dumnezeu i-a vorbit proorocului dintr-un rug aprins si unde Moise in acelasi loc a primit cele zece porunci. Urcarea spre munte incepe inainte de rasaritul soarelui iar dupa o lunga plimbare pe jos (sau plimbare cu camila/ taxa suplimentara), se va ajunge in ultima faza, la o distanta de aproximativ de un km de varful muntelui. Chiar daca efortul fizic este mai intens, in ultima etapa a excursiei, rasplata este una pe masura si anume cel mai frumos rasarit de soare din desert, o imagine de neuitat. Traseul de intoarcere este in drum spre capatul unei vai, la o altitudine de 1750 m, spre Manastirea Sf Ecaterina, locas de cult care timp de mai  multe secole a fost un puternic centru de pelerinaj pentru crestinii dornici sa se inchine la moastele Sfintei Mucenite Ecaterina. Astazi  este considerata una dintre cele mai vechi manastiri din lume avand o istorie de aproximativ 17 secole, fiind in Patrimoniul UNESCO. Dupa vizitarea manastirii, turistii se intorc la hotel. 

    Durata: 1 zi.
    Program:
    *plecare de la hotel in jurul orei 21:30, urmand a parcurge aprox. 220km
    *sosire la poalele Muntele lui Moise de unde va incepe ascensiunea pe asa zisa "ruta a camilelor"

    *printre beduini, camile, pelerini de toate nationalitatile, cu mici popasuri la corturi, in cca. 3 ore se ajunge pe creasta unde se spune ca Dumnezeu sa scris cele 10 porunci
    *popas pentru a admira imaginea inaltatoare a rasaritului de soare
    *coborarea la baza
    *pauza pentru micul dejun
    *vizita la manastirea Sf. Ecaterina: biserica, "Rugul aprins", Fantana lui Moise

     *retur la hotel - in jurul orei 13:00
    Sunt incluse in pret:
    *transport autocar
    *taxe locale

    *intrarea la obiectivele mentionate in program
    *lanterne pentru traseul de noapte

     *insotilor local in limba engleza
     *calauza pe munte

    Recomandari/informatii:
     *pentru micul dejun, turistii trebuie sa comande la receptia hotelului cu o zi inainte "breakfast box"
     
    *tinuta sport: bluze cu maneci lungi, pantaloni lungi, incaltaminte inchisa pe picior, esarfa, ochelari de soare
     *temperatura pe varful muntelui poate scadea pana la 0 grade
     *dificultatea pe munte consta in 7 km + 750 de trepte - de-a lungul traseului se pot inchiria camile (pret negociabil in functie de distanta)  

    NAUTILUS BOAT- EXCURSIE PE MARE

     NAUTILUS BOAT-CROAZIERA PE MAREA ROSIE

    Tara 'faraonilor' ascunde mult mai multe comori pe langa bogatia culturala lasata de civilizatiile care au fost aici astfel incat azi, Egiptul,  este recunoscut ca avand in Marea Rosie al doilea cel mai frumos recif de corali din lume, dupa Marea Bariera de Corali din Australia. Recifele de corali se intind pe 800 km in apele coastei Marii Rosii din Egipt, pornind din nord, de la granita cu Israelul pana la frontiera cu Sudan, in sud. Snorkeling-ul si scufundarile, sunt principala atractie a turistilor in timpul unui sejur in statiunea Sharm El Sheikh iar cea mai buna varianta este o croaziera pentru a descoperii coloniile de corali cu formele lor uimitoare si culorile fosforescente. Catamaranul Nautilus combina o varietate de servicii pentru o oferi turistilor o excursie unica intr-o singura zi, in care se imbine relaxarea, aventura iar ca turistii sa descopere la bordul celui mai modern catamaran frumusetea Marii Rosii. Este o croaziera pentru toate varstele si nivelurile de activitate, cu instructori pregatiti pentru a invata notiunile de baza pentru cei incepatori in activitatea de snorkeling sau scufundari, astfel incat turistii sa se simta comfortabili in apa si cu echipamentul.

    Traseu: Plecand dimineata, din portul statiunii, dupa o plimbare cu barca de 30 de minute turistii ajung la Marsa Bereka in Ras Mohamed, loc renumit pe toata coasta Marii Rosiii ca fiind cea mai buna zona pentru scufundari.  Aici turistii au parte de o experienta frumoasa, plimbarea cu submarinul pentru aproximativ o ora. A doua activitate este snorkeling-ul in jurul recifului de corali de langa Gohzlani. Instructorii organizeaza scufundari de initiere pentru cei care nu au mai coborat in adancurile apei. Masa de pranz este servita pe vas fiind un bogat bufet (bauturile nealcoolice incluse). Pentru cei care isi doresc relaxarea la bordul vasului de croaziera exista posibilitatea de a te bronza pe puntea superioara ( unde este un amplu loc pentru plaja) sau de a te bucura de jacuzzi intr-o atmosfera linistita. Returul spre port  va fi la ora 15:30 dupa-masa.

    Tariful nu include TAXA DE MEDIU - 6 EURO/adt si copil
    Durata: o jumatate de zi
    Zile de operare: miercuri/duminica

    Informatii utile: este necesar pasaportul, eschipament pentru snorkeling, prosoape.
    Nota: preturile si zilele de operare sunt orientative, ele pot suferi modificari.

    OASIS SAFARI

     OASIS SAFARI

    13:30 Sosire in desert in tabara pentru Adventure Safari

    Plimbare cu ATV-urile 30 min.

    Plimbare printre dunele de nisip cu “Buggy Car” aprox. 20 min.

    Vizitarea satului de beduini unde turistii vor fi intampinati cu ceai si paine traditionala

    Plimbare cu caii si camilele prin desert

    Retur la tabara de baza la 17:45

    Se serveste cina bufet cu bauturi racoritoare incluse

    Program de divertisment oriental (Tanura, Belly Dance, Fakir)

    19:30 Tranfer catre hotel


    PARADISE ISLAND

      Simte-te ca in Caraibe pe o insula din Marea Rosie! Veti vizita Paraside Island care este o mica parte a insulei Giftun; o bucatica de paradise in apropierea Hurghadei. In apele cristaline veti putea observa bancurile de peste si chiar delfini. La bordul vasului veti benefia de pranz bufet.

     PRIMA- EXCURSIE PE MARE

      Aveti ocazia sa explorati frumusetile Marii Rosii la bordul unui vas de lux. Va veti delecta cu numeroase activitati, precum snorkeling, scufundari, pescuit, sporturi nautice si veti avea timp de relaxare pe plaja nisipoasa din Orange Bay. La bordul vasului va fi servit un pranz cu fructe de mare.

      RAS MOHAMED BY BOAT PREBOOKED

        Marea Rosie este al doilea cel mai frumos recif de corali din lume, dupa Marea Bariera de Corali din Australia. Recifele de corali se intind pe 800 km in apele coastei Marii Rosii din Egipt, pornind din nord, de la granita cu Israelul pana la frontiera cu Sudan, in sud. Snorkeling-ul si scufundarile, sunt principala atractie a turistilor in timpul unui sejur in statiunea Sharm El Sheikh iar cea mai buna varianta este o croaziera pentru a descoperii coloniile de corali cu formele lor uimitoare si culorile fosforescente si multitudinea de vietuitoare acvatice.

       Una dintre locatiile minunate pentru scufundari si snorkeling este zona protejata Ras Mohammed. Viata marina incanta va incant ape toti iubitorii de natura.

       Traseu: Dupa transferul de la hotel, turistii pornesc dimineata (009:00) cu barca spre parcul natural Ras Mohammed, iar aici vor avea parte de trei reprize de snorkeling cu ajutorul instructorilor care organizeaza scufundari de initiere chiar si pentru cei care nu au mai coborat in adancurile apei. Masa de pranz si bauturile racoritoare sunt incluse pe ambarcatiune. Intoarcere in port va fi dupa-masa.

       Tariful nu include TAXA DE MEDIU - 6 euro/ adt si copil.

       Informatii utile: este necesar pasaportul, echipament pentru snorkeling, prosoape, crema de plaja.

       Nota: preturile si zilele de operare sunt orientative, ele pot suferi modificari.

       <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1073786111 1 0 415 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page WordSection1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 72.0pt 72.0pt 72.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.WordSection1 {page:WordSection1;} --> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
       RED SEA MIXT

        

       Pimbare cu catamaranul cu fund de sticla + snorkelling +Orange Bay

       13:00 imbarcare si plecare din portul Hurghada; 

       navigare 30 min catre reciful de corali

       45 min plimbare prin recif, la adancinea de 1.5 m

       o ora stationare la Orange bay + pranzul pe insula (bufet)

       45 min snorkelling

       17:30 intoarcere in portul Hurghada

       Tariful include: transferul, bauturi racoritoare la bordul vasului, pranzul pe insula (fara bauturi), echipamentul de snorkelling.

       Tariful NU include: TAXA DE MEDIU 2 euro/ adt si copil (se plateste direct de turist).


       SAILING BOAT SSH

         

        Marea Rosie este al doilea cel mai frumos recif de corali din lume, dupa Marea Bariera de Corali din Australia. Recifele de corali se intind pe 800 km in apele coastei Marii Rosii din Egipt, pornind din nord, de la granita cu Israelul pana la frontiera cu Sudan, in sud. Snorkeling-ul si scufundarile, sunt principala atractie a turistilor in timpul unui sejur in statiunea Sharm El Sheikh iar cea mai buna varianta este o croaziera pentru a descoperii coloniile de corali cu formele lor uimitoare si culorile fosforescente si multitudinea de vietuitoare acvatice.

        Una dintre locatiile minunate pentru scufundari si snorkeling este zona protejata Ras Mohammed. Viata marina incanta va incant ape toti iubitorii de natura.

        Traseu: Dupa transferul de la hotel, turistii pornesc dimineata (09:00) cu barca spre parcul natural Ras Mohammed, iar aici vor avea parte de trei reprize de snorkeling cu ajutorul instructorilor care organizeaza scufundari de initiere chiar si pentru cei care nu au mai coborat in adancurile apei. Masa de pranz si bauturile racoritoare sunt incluse pe ambarcatiune. Intoarcere in port va fi dupa-masa.

        Tariful nu include TAXA DE MEDIU - 6 euro/ adt si copil.

        Informatii utile: este necesar pasaportul, echipament pentru snorkeling, prosoape, crema de plaja.

        Nota: preturile si zilele de operare sunt orientative, ele pot suferi modificari.

        <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1073786111 1 0 415 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page WordSection1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 72.0pt 72.0pt 72.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.WordSection1 {page:WordSection1;} --> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
        SEASCOPE- SUBMARINUL

        Seascope -Excursie cu submarinul

        Excursia cu submarinul este o oportunitate de a vedea lumea subacvatica a Marii Rosii( fiind recunoscuta ca al doilea cel mai frumos recif de corali din lume dupa Marea Bariera de Corali din Australia) intr-un alt mod spre deosebire de cei care sunt pasionati de snorkeling. Seascope este un semi-submarin cu fund de sticla(3,8m sub nivelul marii) cu care turistii se pot bucura timp de 2 ore, timp in care vor explora universul marin de pe coasta Egiptului.

        Traseul incepe din portul Golfulului Sharm El Maya, unde turistii petrec aproape 10 sau 15 minute pe bordul submarinului, dupa care vor cobori, pentru a incepe minunata experienta din zona Ras Katy, Zona EL Fanar si zona Templului, toate trei fiind apreciate ca cele mai bune locuri de scufundari avand cel mai impresionant recif de corali. Oaspetii vor putea admira prin geamul submarinului coloniile de coralii si pestii si vor putea fotografia sau filma vietuitoarele lumii subacvatice.

        Tariful nu include TAXA DE MEDIU

        Durata: o jumatate de zi/zilnic

        Nota: preturile si zilele de operare sunt orientative, ele pot suferi modificari 

        SEMI SUBMARINE

          O excursie potrivita pentru cei care vor sa vada frumusetea ascunsa in apele Marii Rosii, dar nu vor sa faca snorkeling.

         SUBMARINE SINDBAD

          Submarinul Sindbadlimbare cu barca aprox. 30 min pana la punctul de imbarcare in sumbarin

         Scufundare cu sumbarinul aprox. 45 min

         Plimbare cu barca inapoi catre tarm aprox. 30 min.

         Tariful NU include: transferul de la hotel; TAXA DE MEDIU 2 euro/ adt si copil (se plateste direct de turist)


         TIRAN SNORKELING

         Marea Rosie este  al doilea cel mai frumos recif de corali din lume, dupa Marea Bariera de Corali din Australia. Recifele de corali se intind pe 800 km in apele coastei Marii Rosii din Egipt, pornind din nord, de la granita cu Israelul pana la frontiera cu Sudan, in sud. Snorkeling-ul si scufundarile, sunt principala atractie a turistilor in timpul unui sejur in statiunea Sharm El Sheikh iar cea mai buna varianta este o croaziera pentru a descoperii coloniile de corali cu formele lor uimitoare si culorile fosforescente si multitudinea de vietuitoare acvatice.

          In Sharm el Sheikh turistii au posibilitatea de a face snorkeling langa Insula Tiran, insula localizata intre Egipt si Arabia Saudita, fiind o portiune de uscat  nelocuita. Este cunoscuta mai ales pentru recifele de corali frumoase din jurul ei, fiind  una dintre cele mai mari locatii de snorkeling si scufundari din Egipt.

         Traseu: Turistii pornesc dimineata cu barca spre insula Tiran iar aici vor avea parte de trei reprize de snorkeling cu ajutorul instructorilor care organizeaza scufundari de initiere chiar si pentru cei care nu au mai coborat in adancurile apei. Masa de pranz  si bauturile sunt incluse  pe ambarcatiune. Intoarcere in port va fi dupa-masa.

         Tariful nu include TAXA DE MEDIU - 6 euro/ adt si copil.

         Informatii utile: este necesar pasaportul, eschipament pentru snorkeling, prosoape. 

         Nota: preturile si zilele de operare sunt orientative, ele pot suferi modificari. 

         SHARM CITY TOUR +GENENA
          TURKISH BATH STANDARD

          Excursia aceasta se organizeaza in fiecare zi.
          Este un pachet de relaxare, un prilej pentru turisti de a se relaxa intr- una dintre cele mai vechi traditii din lume( peste 2000 de ani). Au inclus jacuzzi, sauna, baie cu aburi si peeling.

          Nota: preturile si zilele de operare sunt orientative, ele pot suferi modificari. 

          XPRESS SAFARI

           XPRESS SAFARI

          Aceasta excursie se desfasoara dimineata

          08:00 Sosire in tabara de baza pentru Desert Adventure Safari

          Plimbare cu ATV-urile 30 min.

          Plimbare printre dunele de nisip cu “Buggy Car” aprox. 20 min. Interzis persoanelor sub 16 ani!

          Micul dejun

          Plimbare cu jeep-urile aprox 35 km pana la satul beduin

          Plimbare cu camilele

          Turul satului beduin

          12:30 transfer la hotel


          Localizare pe harta
          EGIPT

          Anunturi importante

          Screen size: