• Belvedere

  • Innsbruck

  • Schloss Schoenbrunn

Austria este situata in centrul Europei si este o tara cu peisaje impresionante: incepand cu muntii Alpi, cu dealurile acoperite de vita de vie si terminand cu lacurile. Orasele au si ele un farmec special, de la grandioasele Viena si Salzburg, centre culturale, la micutele sate de munte.Austria este faimoasa pentru cultura, muzica, arta, dar si pentru multiplele posibilitati pe care le ofera turistilor dornici sa practice sporturile preferate: schi, rafting, parapanta etc. La toate acestea, se adauga excelenta bucatarie si vinurile fine.Austria este destinatia perfecta, atat pentru petrecerea vacantei cat si pentru intalnirile de afaceri.Bine ai venit in Austria, in inima continentului nostru batran. Lasa-te cuprins de vraja ei , de peisajele alpine care par a fi decoruri din povesti , de lacurile cristaline in care se oglindesc piscurile inzapezite in unele regiuni chiar si vara, de lungile nopti de distractie, de bai termale tamaduitoare, de arhitectura expresiva a oraselor ei , de traditia muzicala si culturala de neegalat si nu in ultimul rand de atmosfera unica si mirifica a statiunilor de schi.Fie ca e iarna si esti un schior impatimit fie ca e vara si cauti linistea muntilor aici vei gasi intotdeauna o oaza de refacere si de relaxare.Draga cititorule , nu intamplator i-am dat acest titlu articolului nostru de prezentare. Austria este intr-adevar Regina Europei. 

Clima
Prin asezarea ei, Austria ar trebui sa beneficieze in chip firesc de clima moderata a Europei centrale, dar desi aceasta reprezinta elementul caracteristic esential el este amendat de o serie de factori locali provocati de relieful alpin, dintre care trebuie retinute in primul rand: fenomenul obisnuit al zonalitatii climatice verticale, al expozitiei pantelor, al vanturilor locale- briza de munte si Fohnul. 
Temperatura medie inregistrata este de – 1,9 C in ianuarie si 18,1C in iulie la Salzburg si – 2 C in ianuarie si 21 C in iulie la Viena.
Precipitatiile scad in general de la Vest la Est, fiind mai bogate, in zonele periferice montane (peste 2000mm/an); cele mai scazute se inregistreaza in regiunile lacului Neusiedler (sub 600 mm/an).
Desi umiditatea, precipitatiile si nebulozitatea sunt si ele influentate de altitudine, crescand odata cu ea, varfurile inalte sufera de lipsa precipitatiilor abundente.


Temperatura minima

Temperatura maxima

Temperatura a apei

Probabilitatea de ploaie

Umiditate

Ianuarie

-5°C

3°C

3

24%

Februarie

-4°C

6°C

4

26%

Martie

0°C

12°C

5

25%

Aprilie

5°C

17°C

6

38%

Mai

10°C

22°C

7

45%

Iunie

14°C

26°C

7

52%

Iulie

16°C

27°C

8

45%

August

15°C

26°C

7

47%

Septembrie

11°C

22°C

6

34%

Octombrie

6°C

16°C

4

33%

Noiembrie

2°C

9°C

3

31%

Decembrie

-3°C

3°C

2

29%

 

Istorie/ Cultura
Locuit de iliri, apoi de celti, tinutul dintre Dunare si Alpi face parte, in secolul I iHr- 5 dHr, din provinciile romane Raltia, Noricum si Pannonia. La sfarsitul secolului VIII, teritoriul Austriei, locuit de triburi germanice, intra in componenta statului francez, ulterior a Imperiului Romano- German.
In stapanirea dinastiei de Habsburg intra in secolul XVI Bohemia, Moravia, Silezia si Ungaria Occidentala, Imperiul Habsburgic devenind astfel un stat multinational si totodata o mare putere europeana. Dupa destramarea Imperiului Austro-Ungar si abdicarea imparatului Carol I de Habsburg, este proclamata la 12. 12. 1918 Republica Austria, stat federal, ale carui granite sunt stabilite la 10. 09. 1919 prin Tratatul de la Saint- Germania- en- Laye. Austria este ocupata si transformata la 11. 03. 1938 in provincie a Germaniei naziste (sub numele de Ostmark).La 4. 02. 2000 Wolfgang Schussel, lider al Partidului Populist, depune juramantul in calitate de nou cancelar al Austriei in fruntea unui guvern de coalitie alcatuit impreuna cu extremistii Partidului Libertatii.

 

Atractii turistice

Kunsthistorisches Museum
- Muzeul de Arte Frumoase
- Cuprinde o vasta colectie de pictura flamanda, olandeza si germana Wan Eyck, Bruegel cel Batran, Rubens, Duner, Runbrandit, italiana, spaniola si franceza (Rafael, Velazquez sa); coectia de antichitati egiptene, grecesti sau romane; sculpturi si obiecte de arta.

Unteres Belvedere
- Construit in 1716, adaposteste Muzeul de Arta baroca si Muzeul de Arta medievala austriaca.
- Pentru romani, Palatul Belvedere reprezinta o amintire istorie dureroasa: aici a fost semnat la 30 august dictatul prin care Transilvania de Nord a fost alipita Ungariei.

Palatul Schonbrunn
- A fost resedinta de vara a Curtii de Habsburg, la initiativa imparatului imparatului Leopold I
- Edificiul a fost construit intre 1695 si 1700 si a fost modificat sub Maria Theresa, intre 1743 si 1749.
- Palatul si parcul sau sunt locul a numeroase amintiri istorice: copilaria Mariei Antoaneta, Mozart, sejururile lui Napoleon intre 1805-1809, nasterea si moartea imparatului Franz Joseph, abdicarea lui Carol I de Habsburg la 11 nov 1918.

Innsbruck
- Capitala administrativa a Tirolului este unul dintre orasele ce gazduiesc Jocurile Olimpice de Iarna, gratie pozitiei sale in Alpi si amenajarilor sportive. Dupa sec XIV cand Tirolul revine Habsburgilor, cunoaste o dezvoltare stralucitoare, sub imparatul Maximilian I. Este un oras important si in epoca Mariei Thereza si a succesorilor sai.

Graz
- Capitala Styriei s-a dezvoltat pe malul raului Mur, Intr-o regiune Joasa delimitata la vest de ultimele culmi ale Alpilor, iar in est si nord de coline.
- Numeroasele parcuri explica denumirea de oras gradina.

Salzburg
- Orasul lui Mozart, traversat de raul Salzach, a fost fondat in sec VII de Sf Rupert. Orasul este sediu al unei episcopii care a devenit in secolele urmatoare un puternic arhiepiscop.
- Principii Sfantului Imperiu- Roman- germanic, arhiepiscopii, care si-au exercitat puterea lor temporala pana in Italia, s-au imbogatit considerabil datorita salinelor.

Localizare pe harta
AUSTRIA

Anunturi importante

Screen size: