Cont existent

Cont nou

By creating an account, you're agreeing with our Terms and Conditions and Privacy Statement.
  • Casa lui Mozart

  • Fortareata Hohensalzburg

  • Mirabell garten panorama salzburg

  • Palatul Rezidential din Salzburg

  • Salzburg Getreidegasse

Salzburg este indiscutabil unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei atat din punct de vedere arhitectonic cat si al peisajelor ce pot fi admirate aici. Farmecul nemasurat face din Salzburg, peste care se apleaca umbra celui mai iubit fiu al sau, Mozart, un oras favorizat de divinitate. Indiferent ce adjective s-ar folosi, Salzburg este si va ramane unul dintre cele mai incantatoare orase ce pot fi intalnite intr-un periplu european, cu precadere datorita faptului ca Altstadt - malul stang al raului Salzach – are mai multe capodopere in stil baroc pe metru patrat decar orice alt oras de pe Pamant. 

 

Clima

Este proverbial una rea. De fapt, cuvantul "Salzburger Schnürlregen" a intrat in limba germana ca un proverb, corespondentul expresiei romanesti "ploua cu galeata". Totusi, vremea in Salzburg nu este asa de rea sau cel putin nu tot timpul. Starea vremii poate fi explicata de pozitia geografica a orasului, la marginea muntilor Alpi si in centrul continentului European.

 

Temperatura minima

Temperatura maxima

Temperatura a apei

Umiditate

Ianuarie

-4°C

2°C

50%

Februarie

-3°C

5°C

45%

Martie

1°C

10°C

45%

Aprilie

5°C

16°C

42%

Mai

9°C

20°C

57%

Iunie

13°C

23°C

66%

Iulie

15°C

25°C

63%

August

14°C

24°C

54%

Septembrie

10°C

20°C

43%

Octombrie

6°C

15°C

38%

Noiembrie

2°C

9°C

36%

Decembrie

-2°C

3°C

48%

 

Istorie/ Cultura

Lunga istorie a orasului Salzburg isi are originile in Epoca de Piatra dar d-abia in Evul Mediu si in vremea stilului baroc a devenit cu adevarat pasionanta. In randurile urmatoare vom incerca sa surprindem cele mai importante momente din bogata istorie a orasului Salzburg.

Primele semne ale unor asezari umane pe teritoriul de astazi al orasului dateaza inca din Neolitic. Primul oras care a reunit comunitatile celtice din zona a fost fondat de Romani in anul 15 i.Ch. si a fost numit Iuvavum. Dupa decaderea Imperiului Roman, Iuvavum a fost abandonat si a ajuns o ruina.


Atractii turistice

Fortareata Hohensalzburg
 

Fortareata Hohensalzburg este cea mai importanta fortareata din centrul Europei, un castel ce degaja forta, situat intr-o pozitie favorabila si cel mai important obiectiv turistic din Salzburg. Fortareata Hohensalzburg este obiectivul turistic din Salzburg ce trebuie vizitat neaparat daca va aflati in vacanta aici.

Primele atestari documentare ale unei fortificatii pe versantul sudic al Muntelui Monchsberg dateaza din timpul Imperiului Roman. Desi nu sunt foarte clare, existenta unei fortificatii aici ar avea foarte mult sens din cauza pozitiei excelente. Din locul unde este amplasata, se poate vedea perfect raul Salzach si toate imprejurimile orasului.

Casa lui Mozart din Salzburg

Salzburg n-ar fi Salzburg daca locurile legate de Mozart n-ar fi exploatate la maxim de industria turistica din oras. Exista doua muzee memoriale Mozart in Salzburg: unul in locul in care s-a nascut mare geniu si celalalt in locul unde a trait. Ambele merita vizitate.

Casa din Getreidegasse nr 9 a fost locul in care a trait familia Mozart intre anii 1747 si 1773 si tot aici Wolfgang Amadeus Mozart s-a nascut pe 27 ianuarie 1756. Casa in care s-a nascut Mozart este astazi cel mai popular muzeu din Salzburg.

Muzeul aflat in casa unde s-a nascut Mozart gazduieste niste piese importante cum ar fi vioara folosita de Mozart in copilarie, pe vremea micului Mozart, vioara sa de concert, clavecinul, portrete, scrisori si alte obiecte ce au apartinut familiei Mozart. Unele tablouri celebre sunt de asemenea expuse aici cum a fi „Mozart pe pian”, un tablou neterminat al cumnatului sau Joseph Lange.

Castelul si fantanile Hellbrunn

Cladirea principala a Castelului Hellbrunn sau a Palatului Hellbrunn (care de fapt este mai mult un conac decat un palat – este totusi unul dintre cele mai importante obiective turistice din Salzburg), a fost construita intre anii 1613 si 1615. Este de forma rectangulara cu doua pavilioane in coltul din fata. Cele trei etaje sunt departajate pe fatada de asa numitele decoratiuni "Kordongesimse". O alee foarte lunga leaga Hellbrunn de orasul Salzburg.

Scara dubla de la intrare duce la poarta principala de la Castelul Hellbrunn. Sub scara se gaseste o fantana grotto de Santino Solari. La primul etaj al Palatului Hellbrunn se gasesc "Camerele Printului" – Fürstenzimmer. Aceasta parte a fost decorata de Arsenio Mascagni in 1615. Italianul a pictat peretii si tavanul cu scene diverse si cu 12 Cezari de aur. Intr-un mod asemanator, Mascagni a pictat camera octogonala "Musikzimmer" sau “Octagon”, un salon dedicat muzicii, care se invecineaza cu Fürstenzimmer.

Palatul si Galeria Residenz din Salzburg
Alaturi de Fortareata Hohensalzburg si de Salzburger Dom, Palatul Residenz este probabil cel mai important obiectiv turistic si istoric din Salzburg. Acest palat baroc era resedinta oficiala a Printilor Arhiepiscopi de Salzburg pana cand orasul a devenit parte a Austriei.

Strada Getreidegasse din Salzburg
Aleea Getreidegasse este cea mai aglomerata strada din oras avand multe magazine, foarte scumpe fata de restul orasului. Sarmul strazii Getreidegasse, probabil cea mai faimoasa strada de cumparaturi din oras, nu este dat doar de casele inalte si foarte apropiate si de magazinele ispititoare ci si de pasajele romantice si curtile interioare. 

Tipic acestor case sunt ferestrele care devin din ce in ce mai mici spre etajele superioare precum si arcadele lor. Muzeul Mozart este situat in camerele care au fost ocupate de familia lui Mozart. Desi casele de pe Getreidegasse par sa fie foarte inguste, ele nu sunt mici, fiind extinse in spate. In urma cu cateval secole, spatiul din spate al casei era ocupat de o gradina. Mai tarziu, gradinile au lasat loc atelierelor, depozitelor, grajdurilor sau pentru apartamentele servitorilor.

Localizare pe harta
SALZBURG LAND

Anunturi importante

Screen size: