• vedere generala oras

 • vedere oras

 • vedere oras

 • vedere Muntii Hajar

 • varful Jebel Jais

 • plaja

 • plaja

 • plaja

 • Marjan Island

 • moscheea "Shaikh Zayed"

 • moscheea " Mohammed Bin Salim "

 • Muzeul National RAK

 • satul Jazirat Al Hamra

 • Awafi Festival

 • plimbari cu camilele

 • vanatoare cu soimi

 • safari

 • Al Hamra Mall

 • piata veche de pe coasta RAK

 • Saqr Public Parc

 • "Iceland Park"

 • "Iceland Park" - "Penguin Fall"

 • fortareata Dhayah

 • sporturi nautice

Despre Ras Al Khaimah 
   Ras Al Khaimah (in araba se traduce "partea de sus a cortului"), este unul din cele 7 Emirate Arabe Unite, situat in partea cea mai nordica a emiratelor (coordonate 25°47'N 55°57'E), pe coasta Golfului Persic. Este al 4-lea emirat ca suprafata dintre Emiratele Arabe Unite (aprox. 1684 kmp) si are o populatie de 300.000 de locuitori. Limba oficiala vorbita este araba , iar religia practicata este islamul. Capitala emiratului este orasul cu acelasi nume, Ras Al Khaimah.
   Cu peisajele sale variate, Ras Al Khaimah este un loc interesant de vizitat, avand un litoral nisipos la Golful Persic, cu o lungime de 64 km (fapt pentru care a fost un important centru maritim si comercial inca din antichitate). Partea de Est a emiratului ofera un sir de munti spectaculos, numit "Ru’us Al Jibal", ce face parte din Muntii Hajar, formati cu 70 milioane de ani in urma. Aici se afla varful Jebel Jais (1930 m) care este nu doar cel mai inalt varf din Ras Al Khaimah, ci din Emiratele Arabe Unite. In apropiere de zona muntilor se afla, deasemena, izvoare cu sulf.
Clima 
   Cea mai buna perioada de vizitat Ras Al Khaimah este in timpul iernii sau in lunile dintre sezoane. Vremea este excelenta, calduroasa, insorita, in general placuta.
Istorie 
   Emiratul Ras Al Khaimah este un leagan al civilizatiei antice, avand un patrimoniu arheologic impresionant si o bogata istorie culturala. Cea mai veche perioada cunoscuta in istoria Ras Al Khaimah este Perioada Ubaid ce dateaza din 5000-3800 i.h. Muzeul National din Ras Al Khaimah adaposteste o multime de monumente vechi de mii de ani si este considerat cel mai bogat muzeu monumental din Emiratele Arabe Unite.
Transport
   Emiratul Ras Al Khaimah are o retea moderna de drumuri ce conecteaza toate partile emiratului. Autoritatea Transporturilor R.A.K. supravegheaza transportul public in emirat, dar si un anumit numar de companii de taxi precum : “Al Arabia”, “Kars” si “Al Hamra”. Aeroportul International Ras Al Khaimah (RKT) este unul dintre aeroporturile principale din tara, oferind o gama de facilitati precum: un restaurant, o cafenea, un salon VIP, un salon de tranzit, o moschee si free shop.
   Ras Al Khaimah are 3 porturi cu echipamente de nivel inalt: portul principal “Saqr Port”, “Portul Al Jazeera Al Hamraa” si “Portul Ras Al Khaimah”.
Restaurante 
   Ras Al Khaimah are o gama variata de restaurante ce ofera toate tipurile de preparate, incluzand mancare populara, mancare cu specific arabesc, asiatic, european, fast-food. Hotelurile si resort-urile ofera o multime de restaurante cu specific international.
Cumparaturi 
   Cel mai renumit centru comercial si cel mai vechi, este “Al Manar Mall”. Ulterior a fost deschis si “Al Hamra Mall” ce imita frumusetea stilului arhitectural Andalusian. Apoi “RAK Mall” a fost deschis in 2012. Aceste centre comerciale contin multe tipuri de produse moderne, din toate partile lumii, pe langa cele mai bune marci de ceasuri, haine, parfumuri, produse electronice, consumabile medicale si altele.
   Cele mai populare piete , cum ar fi piata veche de pe coasta RAK, cu stilul sau vechi traditional, Kuwaiti Souq sau piata Mi’ereed , atrag oameni din intreaga lume.
Sporturi 
   Oficialitatile si Guvernul Ras Al Khaimah acorda o mare atentie activitatilor sportive prin diferite festivaluri si evenimente, cum ar fi: ”Festivalul Awafi” (celebreaza patrimoniul cultural si etnic prin spectacole de teatru, manifestari culturale si evenimente sportive ce se desfasoara printre dunele de nisip ale zonei Awafi din RAK),” Ras Al Khaimah Half Marathon”, ce se desfasoara pe 22 km (in 2013 au fost in jur de 3000 participanti din intreaga lume). Emiratul RAK este un loc perfect pentru iubitorii de sporturi, aici practicandu-se: tenis, squash, scufundari, aviatie, schi nautic, excursii cu masinile in desert si excursii pentru explorarea muntilor, spectacole cu vanatoare de soimi, curse cu camile si cai.
Parcuri si gradini 
   Ras Al Khaimah este renumit pentru copacii si verdeata permanenta. Aici sunt o multime de parcuri naturale in Kheran, Digdaga, Shaam, Rams si Khat, alaturi de frumusetea naturii si fascinanta atmosfera a zonelor muntoase.
Saqr Public Park este cel mai vechi si cel mai mare parc de divertisment din emirat.
   “Ice Land” este cel mai mare parc acvatic din Orientul Mijlociu cu o medie de 25 mii de vizitatori intr-o luna. “Cascada Penguin” aflata la intrarea in parc este cea mai mare cascada artificiala din lume cu o inaltime de 37 m , 164 m latime si un debit de 378.000 litri de apa / minut. “Ice Land” ofera o multime de facilitati, incluzand “Aqua James” – un stadion de fotbal de dimensiuni reale, cu gazon moale si apa dispersata pentru a crea unica senzatie a sporturilor in ploaie artificiala. “Ice Land” ofera, deasemenea, “Coral Reef” ce ofera vizitatorilor experienta scufundarilor si a vizionarii recifului si a pestilor vii in mediul artificial acvatic ce imita realitatea.
Obiective turistice 
-Fortareata Dhayah: construita in sec. XVI pe un munte cu vedere la Golful Persic, pentru a lupta impotriva trupelor britanice.
-Moscheea Mohammed Bin Salim: situata in centrul vechi Ras Al Khaimah, aceasta dateaza de la inceputul sec. XIX si este inca functionala. Moscheea este deschisa publicului pentru rugaciuni, iar turistii o pot vizita in afara orelor de rugaciune.
-Moscheea Shaikh Zayed: este una dintre cele mai cunoscute cladiri din Ras Al Khaimah si un pucnt de referinta, situata pe strada “Al Qawasim Corniche” in cartierul “Dafan Al Khor”.
-Marjan Island - “Al Marjan”: o serie de 4 insule artificiale interconectate, localizata in partea de vest a Ras Al Khaimah si avand o suprafata de 2,7 milioane metri patrati. Aici se regasesc case pe malul marii, hoteluri si resort-uri de calitate, porturi de agrement, plaje private pentru rezidenti, facilitati pentru petrecerea timpului liber, rezultand o destinatie cu adevarat unica.
-Jazirat Al Hamra: acest sat pescaresc abandonat, situat la iesirea din orasul Ras Al Khaimah, cu arhitectura sa specifica, aminteste de viata simpla de odinioara, de dinainte de boom-ul financiar al petrolului. Locuitorii de aici si-ar fi castigat existenta din pescuit si scufundari pentru perle, apoi acestia au parasit satul in 1960. Climatul uscat de desert a ajutat la mentinerea cladirilor, oferind intregului loc o atmosfera uitata in timp.
-Pearl Museum: acest muzeu atractiv dezvaluie importanta perlelor in economia si cultura locala, viata dura a scafandrilor si uneltele folosite de acestia in cautarea perlelor. Tot aici poate fi admirata o colectie de perle, printre care si “Miracle of Arabia” ce masoara 12mm in diametru.

Localizare pe harta
RAS AL KHAIMAH

Anunturi importante

Screen size: