• Solden

  • Solden

  • Solden

  • Solden

  • Solden

Informatii domeniu schiabil:

Total partii: 148 km de partii pentru toate gradele de dificultate

Altitudine baza: 1350 m

Altitudine varf: 3255 m

 

Instalatii de transport pe cablu:

Nr. telecabine: 8

Nr. teleschi-uri: 8

Nr. telescaune: 18

 

Solden – ceea ce vara se numeste "Ibiza" in randul tinerilor insetati de distractie, iarna distractia este asociata cu numele Solden. De aceea a capatat regiunea si denumirea de "Ibiza Alpilor". Nu din greseala a fost aleasa de 3 ori –ultima data in sezonul 2003/2004 – ca cea mai buna statiune de schi si snowboard din Austria.

 

Localizare: Statiunea Solden este situata la poalele vaii Otztal, la altitudinea de 1377- 3255 m , unde atat profesionistii sporturilor de iarna cat si incepatorii se pot bucura de partii largi si zapada permanenta.

 

Recomandat: Atat profesionistii cat si incepatorii se pot bucura de partii largi si zapada permanenta.

 

Activitati “apres-ski”: Schiorii si snowboarderii sunt asteptati cu 141 km de partii, deserviti de 34 de instalatii de transport pe cablu moderne. Snowboarderii sunt asteptati cu funpark-uri moderne, dotate cu halfpipe, piste boardercross si multe altele. Partiile sunt situate intre altitudinile 1370 - 3260 m, deci sunt practicabile pe tot parcursul anului.

In aceasta regiune gasim si cea mai lunga partie din lume, cu o lungime 14 km.

 

“Satul din zapada” – Solden:

In 16.01.2005. a fost inaugurat complexul de cladiri din Solden, momentan unic in Europa. Specialitatea cladirii de pe ghetar, la altitudinea de 2700 m, este ca in totalitate a fost construita din zapada si gheata, in stil iglu, pe urmele eschimosilor. Incaperile sunt aranjate sub forma de stea, sunt legate prin coridoare si tot asa comunica si cu sala principala.

In complexul de cladiri se poate petrece si noaptea, propietarii asigura haine calde si saci de dormit rezistente pana la -40ºC. Proprietarii asteapta oaspetii cu diferite programe ineresante, ca "noaptea de supravietuire", prezentarea detectorului de avalansa, pregatirea ceaiului din zapada, sau perecerea noptii in aer liber pe ghetar.

Exista si posibilitatea petrecerii lunii de miere, se ofera saltea de aer, sac de dormit pentru 2 persoane, sampanie si specialitati culinare!

Alte posibilitati de distractie: concurs nocturn cu cronometraj, pe orice ce aluneca pe zapada, ziua copiilor cu diferite programe (ex. se poate invata cum se construiesc iglurile).

 

Acces:

Cu trenul: Ötztal (cca. 40 km) Innsbruck (cca. 85 km)

Cu avionul: Innsbruck (cca. 85 km), Friedrichshafen (cca. 215 km), München (cca. 235 km), Salzburg (cca. 240 km

Localizare pe harta
SOLDEN

Anunturi importante

Screen size: