Cont existent

Cont nou

By creating an account, you're agreeing with our Terms and Conditions and Privacy Statement.
  • Dalyan

  • Icmeler

  • Kaunos

  • Mancare turceasca

  • Marmaris

  • Marmaris

  • Mugla

Marmaris

Situata intr-un frumos golf care iti taie respiratia, in locul de intalnire dintre marea Egee şi marea Mediterana, statiunea Marmaris este inconjurata de o minunata padure de pini care te duce cu gandul la liniste si armonie. Portul, aproape perfect natural si asezarea splendida inconjurata de munti cu brazi merita cu adevarat toata admiratia vizitatorului. Marmaris, poate fi considerat punct de plecare pentru croaziere de-a lungul coastei turcesti, oferind totodata distractie si posibilitatea de a face cumparaturi.

Clima

In Marmaris, verile sunt lungi incepand din Mai si terminandu-se spre sfarsitul lunii Octombrie.Clima Mediteranei ofera posibilitatea practicarii inotului in ape foarte limpezi o buna parte a anului. In luna noiembrie se organizeaza aici "Cupa internationala de iahting".  

Istorie/ Cultura

Istoria orasului Marmaris incepe cu venirea carienilor in aceste tinuturi in 3400 i.Hr. Faimoasa istorie a lui Herodot ne povesteşte cum carienii au ajuns in Creta si au colonizat aici o noua regiune- Mugla. Pentru multi ani, Physkos (astazi Marmaris ) a functionat ca un important oras port pentru locuitorii Cariyei, pe care l-au transformat ulterior in baza militara. Catre 300 i. Hr., civilizatia cariana intra intr-o perioada de intuneric şi oraşul Marmaris trece printr-o succesiune de cizilizaţii: egipteana, asiriana, ioniana, doriana, persana, otomana.

Atractii turistice

Dalyan
 Nu trebuie sa ratati zona Dalyan faimoasa pentru broastele testoase care traiesc acolo si pentru conditiile foarte bune pentru cei ce iubesc sporturile extreme.  

Icmeler
La doar 9 kilometri de statiunea Marmaris, in partea vestica, se afla Icmeler faimos pentru gradinile de iasomie, fan-pub, sau barurile karaoke din fata marii. 

Kaunos
Este un oras unde cele mai accesibile locuri de vizitat sunt ruinele unui teatru roman, o basilica bizantina uriasa si o casa romana cu fantana si inscriptii lungi. Cea mai izbitoare trasatura a ruinelor este o serie de morminte de piatra, de influenta liciana, dintre care cel mai mare nu a fost niciodata terminat si care reflecta metoda de constructie: de la varf. 

Mugla
Se afla la 50 km nord de Marmaris este un oras atragator, unic prin pastrarea mostenirii arhitecturale. Dispune de multe case turcesti vechi, caravanseraiuri, fantani si moschei pastrate pana azi, aici gasindu-se cele mai bune mostre de arhitectura otomana domestica.

Viata de noapte

Referitor la viata de noapte, punctul de mare atractie il constituie celebra discoteca in aer liber Halicarnas. Vizitand-o, am inteles de ce tinerilor le place acolo. Nu va spunem mai multe va lasam sa descoperiti voi impreuna cu celebrii DJ ai lumii, care in fiecare vara sunt prezenti “la datorie”. Cele mai bune cumparaturi se pot face cu siguranta in Marmaris. Aici, imbracaminea din piele, aurul, produse din miere de pin, carpete, hainele, au cele mai bune preturi. 

 

Localizare pe harta
MARMARIS

Anunturi importante

Screen size: