Cont existent

Cont nou

By creating an account, you're agreeing with our Terms and Conditions and Privacy Statement.
 • A cvariu A ntalya

 • A cvariul A ntalya

 • Harta

 • Cascada Duden

 • C lub

 • C lub

 • C lub A lly

 • D uden

 • I skele

 • M inaretul R upt

 • M ini T urkey

 • M ini T urkey

 • Miniturkey

Antalya este cea mai mare statiune de pe litoralul mediteranean al Turciei si ofera oportunitati nenumarate de petrecere a vacantei. Antalya este un oras atractiv si pitoresc, cu bulevarde captusite cu palmier, strazi inguste si intortocheate, cu hoteluri luxoase si servicii ireprosabile.
Antalya este situata intre Muntii Taurus si Marea Mediterana, in regiunea mediteraneana de sud a Turciei. Cu munti maiestuosi pe de o parte, si apele de cristal albastru de Marea Mediterana, pe de alta, Antalya este pe buna dreptate numita "Riviera turceasca". De asemenea, este si un nod de transport major pentru regiune, cu legaturi bune de la Istanbul, Ankara, Alanya, Side, Kemer si Capadocia.

Clima
Clima regiunii este tipic mediteraneana: calda si uscata vara si temperata si ploioasa iarna.  Regiunea este scaldata de razele soarelui 300 de zile pe an fiind un paradis al bailor de soare, al sporturilor acvatice si al inotului. Temperatura apei nu coboara niciodată sub 15°C iar in timpul verii este in jur de 29°C. Ziua temperatura urca până la 45°C in Iulie si August, iar in timpul iernii oscileaza intre  6-7°C.

 

Media datele lunare meteo pentru regiunea din Antalya în Turcia


Temperatura minima

Temperatura maxima

Temperatura a apei

Ore de soare

Probabilitatea de ploaie

Umiditate

Ianuarie

6°C

15°C

17°C

5

33%

65%

Februarie

7°C

16°C

17°C

6

32%

62%

Martie

9°C

19°C

18°C

7

21%

64%

Aprilie

12°C

22°C

18°C

8

26%

69%

Mai

16°C

27°C

19°C

10

14%

65%

Iunie

20°C

33°C

24°C

10

4%

55%

Iulie

23°C

36°C

27°C

11

2%

57%

August

24°C

35°C

29°C

10

2%

60%

Septembrie

20°C

32°C

27°C

8

7%

60%

Octombrie

16°C

28°C

26°C

7

16%

60%

Noiembrie

11°C

22°C

22°C

6

25%

68%

Decembrie

7°C

17°C

19°C

5

32%

72%

 

Istorie / Cultura
Orasul a fost intemeiat in 150 i.Hr de catre regele Attalos al II-lea al Pergamonului, ca baza pentru flota lui. Cand regele Attalos al III-lea a murit a lasat orasul romanilor, ulterior intrand sub dominatia bizantinilor.  Desi zguduit serios de invaziile arabe a ramas in mainile bizantinilor pana in 1207 cand selckuizi turci au cucerit Antalya. Dupa ce in anul 1220 acestia au cucerit si Alanya a luat sfarsit dominatia bizantina. In anul 1390, controlul a fost preluat de otomani, pana ce zona a fost cedata Italienilor pentru o scurta perioada. In 1923, dupa proclamarea Republicii Turce Antalya a devenit o provincie a Turciei. Vechea cetate Kaleci, frumos restaurata si turnul cu ceas Saat Kulesi, construit in anul 1244, fac parte integranta din sistemului de aparare a orasului si marcheaza intrarea in vechiul oras. Alaturi se afla Tekeli Mehmet Pasa Camii din secolul al XVIII-lea. Coborand dealul se ajunge la Karatay Medrese o scoala religioasa construita de un vizir selciukid in 1250, care e in curs de restaurare astazi.

Atractii turistice

Mini Turkey
Parcul tematic Mini Turkey (Turcia in miniatura) este situat in cartierul Konyaalti din Antalya. In acest parc cu o suprafata de 55.000 de mp. sunt expuse modelele la scara 1:25 a celor mai imporante cladiri si monumente ale Turciei.  Astfel poti sa faci o plimbare prin “istoria” Turciei, vazand replicile detaliate ale celor mai celebre obiective istorice si arhitecturale din antichitate pana in timpurile contemporane.
Program: in fiecare zi de la 9:00 si 23:00.
 

Acvariul din Antalya
Acvariul din Antalya are cel mai mare tunel din lume (131 de metri lungime si 3 metri latime) dintr-un acvariu. Dupa ce descoperiti magia lumii acvatice aveti posibilitatea sa inotati cu rechinii si pisicile de mare.  Designul acvariului principal a fost facuta de Benedetti, celebrul sculptor Italian, in Africa de Sud. Decorul de corali, include un avion de dimensiuni reale, epave si submarine.

Minaretul Rupt
Kesik Minare sau Minaretul Rupt se afla in centrul istoric al orasului Antalya si si-a inceput existenta in secolul II e.n., ca templu roman. In anii 600 a fost transformat in biserica bizantina inchinata Fecioarei Maria, insa in 700 a fost avariata de invaziile arabe. In momentul in care Antalya a fost cucerita de imperiul Selgiuc, biserica a fost transformata in moschee, apoi a redevenit biserica, pentur a fi din nou transformata in moschee - in functie de religia noilor conducatori. Cladirea a fost distrusa intr-un incendiu in 1864, doar minaretul supravietuind.
 

Cascada Duden
 
Cascada Duden este una dintre atractiile turistice cele mai cautate din Antalya. Cascada, este de fapt, un grup de cascade format din formate din raul Duden, unul dintre cele mai mari din Anatolia si se gaseste la 12 km nord-est de Antalya. Un parc natural inconjoara cascada, iar privelistea este minunata si poate fi admirata de pe mal sau chiar in larg cu ajutorul barcilor care se pot inchiria direct din port.

Moscheea Iskele
Moscheea Iskele este foarte apreciata de turisti. Se gaseste in zona veche a portului, fiind construita prin secolul nouasprezece. Nu exista fosrte multe informatii documentare privitoare la aceasta constructie, dar turistii raman impresionati de aspectul in sine al acestei moschei, fiind ridicata din piatra alba, cu un mic minaret sustinut de patru coloane.

Viata de noapte
In Antalya poti opta pentru a servi o bautura in liniste intr-un bar traditional, sau pentru cluburi imense in aer liber. Exista o mare varietate de cluburi de noapte, discoteci si baruri, ceea ce va da oportunitatea de a incerca ceva diferit in fiecare noapte a saptamanii.
Cele mai cunoscute si apreciate baruri sunt: Ally’s care a devenit clubul de noapte favorit din Antalya, Inferno: un club foarte trendy, pentru cei care tin pasul cu ultimele tendinte in moda, Club 29 are o priveliste fascinanta, inspre docul din Antalya. Club 29 serveste drept restaurant, bar si club. 


 

Localizare pe harta
ANTALYA

Anunturi importante

Screen size: