BOSPHORUS TOUR

FULL DAY CITY TOUR ISTANBUL

ASIA SI CROAZIERA BOSFOR
  Descriere: In  acest tur se traverseaza Bosforul, catre partea asiatica a orasului, unde se  viziteaza Camlica Hill si Palatul Beyerbeyi, dupa care urmeaza o plimbare pe Bosfor.
  Durata: 8 ore, 30 minute
  Program: zilnic, de regula dupa amiaza. Luni si Joi Palatul Beylerbeyi este inchis, iar in locul acestora se viziteaza Hidiv Kasri.
  Zile de plecare: zilnic, incepe dimineata. Rezumat tur: Se traverseaza magnificul pod suspendat peste Bosfor, care imparte cele  2 continentele, Europa si Asia, aceasta fiind o sansa unica de a pasi pe 2 continente in 2 minute.
  Turul  continua  cu Camlica Hill, cel mai inalt punct din Istanbul, de unde  puteti admira  panorama uimitoare asupra orasului. Dupa  o scurta calatorie cu masina se ajunge la  Palatul de vara al sultanilor, care este situat intr-un mic sat de pe  Bosfor, numit Beylerbeyi .
  Palatul Beylerbeyi este un conac construit sub influenta arhitecturii occidentale in secolul XIX si impreuna cu ghidul se viziteaza interiorul extravagant decorat. Pe parcursul turului se mai viziteaza Muzeul Egiptean de condimente (Spice Bazar), plin de arome mistice de diferite condimente si magazine “pline de culoare” de fructe, legume, flori si peste.
  Apoi urmeaza  imbarcarea  pe  croaziera de-a lungul Bosforului unde aveti  sansa de a vedea  palate in stil European dar si in stil otoman, respectiv  palatele Dolmabahce si Beylerbeyi , in contrast izbitor cu unele dintre cele mai moderne vile.
  CROAZIERA PE BOSFOR

  Descriere: Acest tur de jumatate de zi va ofera o croaziera de-a lungul magnificului Bosfor, calea navigabila care separa Europa de Asia.
  Durata: 3 ore, 30 min
  Rezumat tur: Turul  incepe cu o vizita la  Bazarul Egiptean de condimente, plin de arome mistice de diferite condimente si magazine “pline de culoare”, cu fructe, legume, flori, peste etc.
  Apoi urmeaza  imbarcarea  pe  croaziera de-a lungul Bosforului unde aveti  sansa de a admira palatele atat in stil european cat si in stil otoman, respectiv palatele Dolmabahce si Beylerbeyi, in contrast izbitor cu unele dintre cele mai moderne vile.
  Program: zilnic, de regula dupa amiaza.
  PALATUL DOLMABAHCE ISTANBUL

  Rezumat tur: Vizitati Palatul Dolmabahce – resedinta sultanilor otomani, construit de doi arhitecti otomani Karabet si Nikogos Balyan, pe o suprafata de 110.000 mp, compus din trei sectiuni: Selamlik - pentru problemele de stat, Harem - zona desemnata pentru viata privata a sultanului si a familiei sale, precum si Sala de festivitati.
  Palatul este renumit pentru colectia sa de antichitati europene.
  Durata: 3 ore
  Program: zilnic, incepe dimineata
  Palatul Dolmabahce e cea mai mare si mai luxoasa resedinta din Turcia fiind construit pe o suprafata de 15.000 de mp, compus din 285 de camere. Palatul este o imbinare a opulentei orientale imbinata cu rafinamentul occidental.
  Turul incepe prin intrarea pe poarta principala, situata in apropierea stadionului Besiktas si se incheie pe malul marii, pe terasa palatului.
  Punctul culminant al vizitei la Palatul Dolmabahce este intrarea in Sala Muayede, o incinta care iti taie respiratia. Este o sala atât de inalta incât sub cupola ei ar putea incapea un bloc cu 12 etaje. Cupola cu un diametru de 25 de metri si inalta de 36 m sustine un candelabru de cristal de 4,5 tone, fabricat in Anglia in secolul XIX. Initial era luminat cu gaz, dar a fost adaptat la sistemul electric, folosind peste 600 de becuri.
  KERVANSARAY TURKISH NIGHT

  Localizare pe harta
  Istanbul

  Anunturi importante

  Screen size: