Cont existent

Cont nou

By creating an account, you're agreeing with our Terms and Conditions and Privacy Statement.
  • test

Statiunea Constantin si Elena se afla in partea de nord-est a Bulgariei, situata la 10 km de Varna si la 12 km de Balchik. Este cea mai veche statiune de pe litoralul bulgaresc, a fost fondata in anul 1908 ca un centru balneologic.

Statiunea Constantin si Elena este si un important centru balneo-terapeutic din Bulgaria. Desi nu este amenajata ca celelalte statiuni, statiunea atrage anual turistii prin farmecul sau pitoresc, detinand plaje intime ascunse intr-un sir de faleze si de golfuri mai mici.

Statiunea se mai remarca si prin nisipul foarte fin si izvoarele termale care se gasesc chiar pe plaja. Aceasta statiune este ideala pentru o vacanta sau un concediu cu familia. Plaja are o lungime de 5 km, cu un nisip curat si foarte fin, iar marea este de obicei limpede asemeni cristalul, calda si calma si are o adancime care nu depaseste 1,6 m la o distanta de 100-150 m de plaja.

Sezonul turistic dureaza din mai pana in octombrie. Pe langa plaja, mare si soare va puteti relaxa in una dintre centrele de infrumusetare spa, sau in centrele de binefacere, care sunt foarte cunoscute in intreaga lume.

Statiunea se bucura de un climat bland, temperat continental. Temperaturile in sezonul estival oscileaza intre 27.0° C 28.0° C.

 Fata de Nisipurile de Aur, statiunea Constantin si Elena este mult mai linistita, fiind mai degraba o statiune pentru familii. Exista numeroase atractii pentru copii, mai exact unele hoteluri au programe speciale pentru acestia, minispectacole sustinute de cei mici. De asemena, exista si anumite locuri unde copiii invata sa deseneze.

Dintre cele mai importante atractii turistice ale zonei, se numara:
-palatul Balchik, fosta resedinta a reginei Maria si Gradina Botanica
-Muzeul Istoric -Biserica Sf Nikola
-Muzeul Etnografic, ce surprinde intr-o atmosfera placuta lumea satelor si a oraselor de la sfarsitul secolului XIX -Biserica Greceasca sf Elena, este folosita pentru concerte si opera
-Teketo, un monument religios de cult.

Localizare pe harta
CONSTANTIN & ELENA

Anunturi importante

Screen size: