• Partie ski Bansko

  • Vedere generala

  • Bansko - oras

  • Lacul Popovo

  • Muntii Pirin

  • Parcul National Pirin

  • Partie Bansko

Bansko este cea mai moderna statiune de schi din Bulgaria. Statiunea ofera facilitati excelente pentru ski combinate cu arhitectura unica a orasului, Bansko s-a transformat intr-una dintre destinatiile favorite pentru ski si snowboard.

Localizare:
Bansko se afla la 160 km de capitala Sofia si la numai 6 km de orasul Razlog. Orasul Bansko este situat in apropierea raului Glazane, in partea nord-estica a muntilor Pirin, chiar sub cea mai înalta si cea mai frumoasa parte a muntelui. Muntele Pirin are un character predominant alpin, iar varful cel mai înalt este Vihren 2914m.

Orasul Bansko este situat la 925 m altitudine, iar zona de schi se întinde între 2.000 si 2.600 m altitudine. Partiile sunt situate in doua centre principale: CHALIN VALOG (1100 – 1600 m) si SHILIGARNIKA (1700 – 2500 m). Aceste doua zone se afla la aproximativ 10 km de  oras, pe coastele nordice ale muntelui Pirin, si sunt usor accesibile, la doar 25 min. cu noua telecabina de Bansko. Lungimea totala a partiilor este de 70 km.

Cunoscuta în întreaga lume de numai 10 ani, statiunea ofera o multime de facilitati si servicii turistilor. Sezonul de schi se prelungeste destul de mult, gratie celor 44 tunuri de zapada, care asigura zapada pe majoritatea coastelor muntelui Pirin. In plus, exista si 12 Kassbohrer vehicule care se ocupa cu intretinerea partiilor. Partiile din statiune sunt variate si se potrivesc oricarui tip de schior.

 Iubitorii de snowboard se pot bucura de primul parc de distractii din Balcani, unde vin turisti din întreaga lume, manati de pasiunea sporturilor extreme. Atât schiorii cat si iubitorii de snowboard pot participa zilnic la diferite concursuri organizate pe partia noua din Shiligarnika.

Atractii turistice:
Oraşul Bansko oferă turiştilor posibilitate de a vizita aproximativ 120 de monumente istorice. Artiştii locali işi vănd creaţiile in numeroasele magazine de suveniruri. Pe langa frumosul Muntele Pirin , Bansko oferă calatorilor multe locuri istorice: ruine ale fortaretei antice Staroto Gradishte, situate la caţiva kilometri de oraş; mai exista de asemenea asezamantul Ulen, de-a lungul raului Demianitsa. In apropierea fortaretei Staroto Gradishte se afla dealurile tracice.

In sudul oraşului se afla Parcul National Pirin, inclus in lista UNESCO pentru tururi culturale şi naţionale. Parcul Naţional Pirin este situat in partea de sud-vest a Bulgariei, între văile râurilor Mesta şi Struma. Aceasta este partea cea mai frumoasa şi cea mai vizitata din intreg lantul muntos. Parcul a fost extins de cateva ori si in prezent se intinde pe un teritoriu de 40.356 hectare.

Peisajul este in cea mai mare parte alpin, sculptat de către natura timp de milioane de ani. Mai mult de 80 de varfuri au înalţimi mai mari de 2500 m, iar in zona munţilor de granit se afla in jur de 180 de lacuri. Mai mult de 180 de lacuri alpine, cu o suprafata totala de 180 000 hectare, sunt situate in vaile şi pe terasele circurilor glaciare. La circul glaciar Papazgjol, apele lacului Popovo impresioneaza printr-un albastru puternic şi limpede. Acesta este cel mai mare lac din Pirin, avand o suprafata de 123 hectare. La o altitudine mai mare, ascunse printre stanci si liniste, se afla lacurile Samodivski. Lacurile Kremenski sunt situate mai la est, cel mijlociu fiind al doilea lac ca marime din Pirin, situat pe o suprafata de 98 hectare cu adancime de 25 m.

Dobrinishte este faimoasa staţiune spa, situata la poalele munţilor Pirin, in partea de sud - est a valea Razlog la altitudine de 810 m deasupra nivelul mării. Satul este aşezat intr-un cadru natural paradisiac, intre Munţii Pirinei, Rila si Rhodopi. Dobrinishte imbina facilitaţile unei staţiuni spa cu atmosfera alpina şi este una dintre cele populare statiunii, perfecta pentru turism și relaxare, recomandata pentru tratament balneo-climateric. Este situat la 165 km de Sofia şi la doar 6 km nord din Bansko. Urcarea pe partiile este asigurata de 8 telecabine Dopplemayer, 4 telescaune Dopplemayer, 3 telescaune Poma, 7 teleschiuri si 10 teleschiuri pentru copii. Lungimea totala a echipamentului de instalatii pe cablu din statiune este de 26 km. Accesul catre instalatiile pe cablu se face pe baza unei cartele destul de ieftine de la SkiData.

Localizare pe harta
BANSKO

Anunturi importante

Screen size: