Cont existent

Cont nou

By creating an account, you're agreeing with our Terms and Conditions and Privacy Statement.
  • Tsarska Bistritsa

Borovets este o statiune montană din Bulgaria, in Provincia Sofia, pe pantele nordice ale Muntilor Rila. Este situată la 72 km distanță de Sofia, la 1350 m altitudine. Cel mai apropiat oras este Samokov, aflat la 10 km de statiune.
Istorie 
Borovets este cea mai veche statiune montana din Bulgaria, fiind deschisa in 1896. Initial, in sec. XIX, a fost stabilita ca zona de vanatoare pentru regii bulgari. Ulterior, Borovets, s-a dezvoltat treptat ca si statiune de ski cu hoteluri, restaurante, baruri si o retea de partii de ski si telecabine de-a lungul pantelor Muntilor Rila, oferind practicarea diferitelor sporturi de iarna. Aici a fost gazduita, de doua ori, Cupa Mondiala de Ski Alpin, in 1981 si 1984.
Clima
Climatul este considerat a fi unul foarte sanatos, in general iernile fiind blande cu multa zapada, ce dureaza de la mijlocul lunii decembrie pana in luna aprilie.
Sporturi de iarna
58 km de partii marcate ce se desfasoara pana la o altitudine de 2560 m, multe dintre ele avand capatul in centrul statiunii ceea ce permite turistilor sa schieze aproape de usa hotelului lor. Toate ascensoarele si telegondola sunt deschise intre 9:00 a.m. si 4:30 p.m., acestea fiind inchise pentru revizie tehnica o jumatate de zi/saptamana si o zi intreaga/luna. Pentru cei ce vor sa schieze noaptea exista un lift pass ce poate fi cumparat separat si este valabil intre 5 p.m. si 10 p.m. Statiunea ofera, deasemenea, facilitati pentru biathlon aici putandu-se desfasura antrenamente si competitii. Statiunea Borovets este recunoscuta pentru standardele ridicate ale cursurilor de ski si snowboarding, acestea fiind structurate pe 5 nivele diferite, in functie de experienta cursantului.
Activitati in timpul verii
Precum majoritatea statiunilor de ski, Borovets este destul de linistit in timpul verii, totusi se practica echitatie pe minunatele trasee si poteci montane si forestiere. Recent, ciclismul montan a devenit popular asadar au fost create multe trasee dedicate ce includ si denivelari pentru sarituri. Ascensoarele functioneaza si pe timpul verii ceea ce permit ciclistilor sa-si urce bicicletele cu ei. Drumetiile sunt, deasemenea, populare ca si pescuitul la pastravaria locala.
Atractii turistice
Tsarska Bistritsa  (Palatul Regilor) este un fost palat regal, situat chiar deasupra statiunii Borovets si in apropiere de malurile raului Bistritsa. Construit intre 1898 si 1914, a servit ca si cabana de vanatoare pentru Tarul Ferdinand al Bulgariei si fiul sau Boris al III- lea. Cabana de vanatoare a fost nationalizata dupa 1945 cand Bulgaria a devenit stat comunist. Schimbarile democratice din 1989 au condus la restituirea palatului catre Simeon al II-lea, ultimul monarh al Bulgariei. Tsarska Bistritsa are o arhitectura ce combina stilul autentic national renascentist bulgaresc cu alte stiluri arhitecturale europene. O cabina din nava transatlantica "New America" se regaseste in interiorul cladirii. Despre aceasta se spune ca a fost fie un cadou de la capitan, fie castigata de catre Ferdinand in timpul unui joc de poker. Plafoanele si coloanele din lemn sunt decorate in stil bulgaresc. Aici se regasesc trofee din colectia de vanatoare a familiei regale, dobandita pe parcursul a jumatate de secol. Palatul este alimentat de un generator hidro-electric Siemens AG 170kW ce-a fost instalat in 1912. Tsarska Bistritsa poate fi vizitat de vineri pana duminica intre orele 10:00 a.m. si 5:00 p.m. contra unei taxe de 3 leva.
Viata de noapte 
Viata de noapte din Borovets este destul de atractiva; exista numeroase baruri, cluburi, cafenele si discoteci deschise pana in zori de zi. Statiunea este cunoscuta pentru oferte “happy hour” si preturi avantajoase. Restaurantele si tavernele cu specific bulgaresc toate cu o atmosfera de vacanta va intampina cu tot felul de preparate din bucataria internationala dar mai ales cea traditionala, cu muzica folk live si dansuri traditionale ca "horo". Angajatii cluburilor si barurilor sunt recunoscuti pentru amabilitatea de care dau dovada.

Localizare pe harta
BOROVETS

Anunturi importante

Screen size: