Cont existent

Cont nou

By creating an account, you're agreeing with our Terms and Conditions and Privacy Statement.
  • Angelokastro

  • Angelokastro

  • A qualand

  • Castelul Gardiki

  • C lub

  • Harta

  • Podgoria-Tarikalino

Corfu este cea mai nordica dintre insulele grecesti din Marea Ionica si una dintre cele mai populare destinatii turistice ale Greciei. Este insula padurilor si a muntilor, cu sate cu case albe ascunse in vai, cu plaje cu nisip si cu locuitori vestiti pentru ospitalitatea lor.Vizitatorii vor putea admira frumusetile naturale ale insulei, orasul si satele pitoresti , numeroasele plaje si golfuri care aduna mii de turisti in fiecare an. Cele mai cautate statiuni din Corfu sunt: Agios Gordios (cea mai cautata si aglomerata statiune), Kassiopi (atmosfera relaxata), Barbati (statiune linistita, perfecta pentru familii), Messonghi, Gouvia (statiune cu multe baruri, cluburi), Sidari, Roda, Kavos(ideala pentru tinerii care vor sa petreaca).

 
Clima
Insula Corfu are o clima mediteraneana, cu ierni blande si veri calduroase. In timpul verii, temperatura depaseste adeseori 35
grade Celsius, crema cu factor mare de protectie fiind nelipsita din geanta de voiaj. Sezonul estival incepe in aprilie si dureaza
pana spre sfarsitul lunii septembrie, cand apa este inca buna pentru a inota. Cei mai multi turisti sosec in Insula Corfu intre
lunile iunie – august, cand temperaturile depasesc 30 grade. In timpul verii, exista sanse slabe sa ploua sau ca norii sa se adune
pe cerul albastru. 
 

Media datele lunare meteo pentru regiunea din Corfu in Grecia

 

Temperatura minima

Temperatura maxima

Temperatura a apei

Ore de soare

Probabilitatea de ploaie

Umiditate

Ianuarie

11°C

15°C

14°C

5

38%

72%

Februarie

10°C

14°C

15°C

6

40%

72%

Martie

12°C

17°C

18°C

7

22%

73%

Aprilie

14°C

20°C

18°C

8

22%

73%

Mai

18°C

24°C

20°C

11

8%

74%

Iunie

22°C

28°C

22°C

12

1%

64%

Iulie

24°C

30°C

23°C

12

0%

66%

August

25°C

31°C

27°C

12

0%

69%

Septembrie

23°C

28°C

26°C

10

5%

68%

Octombrie

19°C

24°C

24°C

8

12%

71%

Noiembrie

15°C

20°C

19°C

6

27%

75%

Decembrie

12°C

16°C

16°C

5

36%

76%

 
Istorie / Cultura
Insula Corfu, prima etapa a voiajului in Grecia pentru numerosi vizitatori occidentali, a fost citata pentru prima data de Homer in Odisea.Cu mai bine de o suta de ani in urma, frumusetile Insulei Corfu au cucerit-o si pe imparateasa Sissi a Austro-Ungariei.
Fascinata de frumusetea acestei insule si coplesita de problemele pe care le avea in familie, Sissi a ales sa se stabileasca aici. Imparatesei i s-a construit un palat, unde si-a petrecut ultimii 10 ani ai vietii.

Atractii turistice
Aqualand Corfu
Unul dintre cele mai spectaculoase parcuri acvatice din Europa este Aqualand din Corfu, dedicat tinerilor si persoanelor de orice varsta cu spirit de aventura. Parcul se intinde pe o suprafata de 12.000 mp si detine 600 de locuri de parcare.

Angelokastro
Angelokastro este o fortareata din secolul XIII situata pe un varf de deal aproape inaccesibil, ala altitudinea de 600 m. Aproape de castel se afla un balcon - punct de belle vedere ce ofera vizitatorilor privelisti panoramice unice asupra marii si grotelor din zona Palaiokastritsa.

Podgoria Triklino
Podgoria se afla pe drumul spre Pelekos, la aproximativ 7 km de oras. Aici puteti admira si degusta varietatile traditionale kakotrygis si skopelitiko, si puteti observa facilitatile traditionale de productie a vinului pastrate de familiile de aici in ultimii 150 de ani. In plus, puteti vizita o presa traditionala pentru ulei de masline, actionata de cai.

Baile Romane din Acharavi
Probabil ca baile romane din Acharavi au facut parte dintr-un complex mai mare, situat in nord-vestul insulei Corfu. Mare parte din monument a fost distrusa in timpul constructiei unui drum, iar sectiunea ramasa intacta a fost descoperita in 1985. 

Castelul Gardiki
Castelul bizantin Gardiki este situat in partea de sud a insulei, foarte aproape de Agios Matthaeos. Castelul a fost ridicat in secolul XIII. Cladirea este octogonala si are o parte sferica, iar fortificatiile au fost decorate in stil bizantin.
 
Viata de noapte
Cunoscuta pentru viata sa de noapte zgomotoasa, precum si pentru reputatia de insula a petrecerilor, Corfu te face sa uiti de orice grija si sa traiesti clipa! Dupa o zi in care ai colindat prin muzee si situri arheologice sau ai lenevit pe plaja, putina distractie in club nu poate fi decat binevenita! Iata care sunt cele mai bune locuri pentru petreceri!  
Renumite sunt cluburile aflate pe plajele Kavos, Roda si Ypsos.Serile de vara sunt pline de concerte sustinute de orchestre si trupe care canta live, accesul la aceste evenimente fiind gratuit. Situat chiar in mijlocul statiunii Kavos, The Venue este cel mai popular club din zona si, ca atare, este tot timpul plin.
In partea de nord a insulei, in satul Kassiopi, poti petrece in barul Angelo. Este foarte popular printre localnici, datorita atmosferei prietenoase si varietatii exceptionale de bauturi. Saptamanal se organizeaza aici evenimente speciale, care atrag numerosi turisti.

 

 

 

 

Localizare pe harta
CORFU

Anunturi importante

Screen size: