Cont existent

Cont nou

By creating an account, you're agreeing with our Terms and Conditions and Privacy Statement.
  • Cladirea Guvernului

  • Leoforos Nikis

  • Muzeul de Arheologie

  • Piata Centrala

  • Salonica Harta

  • Turnul Alb

Un imens bazar cu influente grecesti, bizantine si otomane este greu de imaginat. Totusi, el exista si poarta numele Thessaloniki. Aceasta asezarea greaca, cu o istorie fascinanta de aproximativ 3.000 de ani, ocupa o suprafata de 17.832 km2 si este al doilea oras al Greciei ca marime.Fiecare colt al Salonicului are caracteristici unice, care nu contenesc sa ii surprinda si sa ii incante pe cei veniti aici sa petreaca un sejur de vis pentru a nu se stie cata oara. Cu un trecut relativ pierdut in negura timpului, orasul are un numar impresionant de situri arheologice raspandite pe toata suprafata sa, relicve cu care Acropolele Ateniene abia indraznesc sa concureze.


Clima in Salonic
 
Clima orasului este mediteraneana.Pot exista perioade de frig intens in timpul iernii, cu vanturi din nord si din nord-est provenind din stepa rusa, cand temperatura scade brusc. In unii ani, In timpul iernii, temperaturile negative raman pe parcursul intregii zile, sub influenta acestor vanturi continentale.

 

Media datele lunare meteo pentru Salonic Grecia 

 

 

Temperatura minima

Temperatura maxima

Temperatura a apei

Ore de soare

Probabilitatea de ploaie

Umiditate

Ianuarie

7°C

13°C

15°C

4

31%

70%

Februarie

7°C

14°C

14°C

5

28%

67%

Martie

9°C

17°C

15°C

6

21%

65%

Aprilie

12°C

20°C

16°C

7

23%

65%

Mai

16°C

25°C

18°C

10

10%

56%

Iunie

21°C

31°C

22°C

12

4%

50%

Iulie

23°C

33°C

23°C

12

3%

49%

August

24°C

34°C

25°C

11

2%

47%

Septembrie

20°C

28°C

26°C

8

13%

58%

Octombrie

16°C

24°C

23°C

6

13%

64%

Noiembrie

12°C

18°C

20°C

5

27%

72%

Decembrie

9°C

14°C

17°C

3

32%

73% 

Istorie / Cultura

Cunoscatorii de istorie vor aprecia cum se cuvine pietele si cladirile vechi de 1.700 de ani, conservate impresionant, vestitul palat al lui Galerius Maximianus, hipodromul, baile publice atat de indragite de vechii greci si templele care amintesc la tot pasul de credintele de prin aceste parti.Bisericile Hagia Sophia, din secolul al VII-lea, Acheiropoietos, din secolul al V-lea, sau Hosios David, din secolul al XIII-lea, la fel ca si zidurile care mai inconjoara inca orasul, sunt toate ramasitele unei civilizatii bizantine prospere.

 

Atractii/ Turistice

Turnul Alb
Sau Lefkos Pyrgos, datand din secolul XVI, este un simbol al orasului Salonic, desi nu mai este de multa vreme chiar alb. Turnul a fost construit ca parte a zidurilor de aparare ale orasului, apoi a devenit inchisoare otomana si loc de executii. Astazi, cateva etaje ale turnului gazduiesc Muzeul Istorieisi Artei Salonic. La ultimul etaj se afla o cafenea.

Cladirea Guvernului – Diikitirion
Situata in nord-vestul orasului vechi Salonic, cladirea impozanta Dioiketerion adaposteste acum Ministerul Greciei de Nord. Cladirea a fost construita in 1891 de arhitectul italian Vitaliano Poselli, pe locul unui fost conac turcesc.

Piata Centrala - Kentriki Agora
Piata Kentriki Agora se afla in centrul orasului Salonic, in partea de est a strazii Aristotel si include nenumarate magazine si taverne.

Muzeul de Arheologie
Situat langa Turnul Alb, Muzeul de Arheologie din Salonic adaposteste comori istorice, apartinand zonei Macedoniei, inca din timpuri preistorice. Printre exponate se numara vase delicate de sticla elene, mozaicuri romane, bustul imparatului Galerius. 

Leoforos Nikis
Promenada din fata marii este de multa vreme o atractie principala in Salonic, aceasta intinzandu-se pe directia est - vest, intre Turnul Alb si port. Bulevardul Nikitis este aliniat de o varietate extraordinara de restaurante si baruri.
 

 

Viata de noapte

Salonicul are si o viata de noapte tumultoasa care are un preview pe timp de zi: am fost impresionat de numarul foarte mare de cafenele aflate practic una langa cealalta la parterul blocurilor inalte care se afla pe malul Marii Egee, in fata fostului port. Duminica, erau intesate de lume care fie discuta, fie analiza fiecare trecator. 

 

Localizare pe harta
SALONIC

Anunturi importante

Screen size: