Cont existent

Cont nou

By creating an account, you're agreeing with our Terms and Conditions and Privacy Statement.
  • Asklepiedion

  • Barstreet

  • Kefalos

  • Kos Marina

  • Kos town

  • Neratzia Castle

Aflata in insulele Dodecaneze, in Arhipelagul Sporade, insula Kos este cea de-a treia ca marime, dupa Rhodos si Karpathos. Kos este una dintre cele mai populare insule grecesti,beneficiind de plaje cu nisip, o istorie bogata si o viata de noapte intensa si activa. Cu o lunga istorie in spate, cu ape limpezi si o vegetatie luxurianta, combinand plajele nisipoase cu peisajele montane, Kos este o destinatie atractiva pentru sezonul estival, atat pentru turistii care cauta distractie, cat si pentru familii si amatorii de sporturi acvatice.

Clima
Insula Kos este considerata Mecca turistilor, datorita senzatiei de vara care nu se mai termina. Datorita climei semi-tropicale, Kos este binecuvantata cu zile lungi si insorite, precipitatii rare si ierni blande. De-a lungul anului, temperaturile din Kos sunt placute si se situeaza intre 13 – 15 grade in ianuarie si sar de 32 grade Celsius in iulie si august. 

Media datele lunare meteo pentru Kos Grecia 

 

 

Temperatura minima

Temperatura maxima

Temperatura a apei

Ore de soare

Probabilitatea de ploaie

Umiditate

Ianuarie

7°C

13°C

15°C

4

31%

70%

Februarie

7°C

14°C

14°C

5

28%

67%

Martie

9°C

17°C

15°C

6

21%

65%

Aprilie

12°C

20°C

16°C

7

23%

65%

Mai

16°C

25°C

18°C

10

10%

56%

Iunie

21°C

31°C

22°C

12

4%

50%

Iulie

23°C

33°C

23°C

12

3%

49%

August

24°C

34°C

25°C

11

2%

47%

Septembrie

20°C

28°C

26°C

8

13%

58%

Octombrie

16°C

24°C

23°C

6

13%

64%

Noiembrie

12°C

18°C

20°C

5

27%

72%

Decembrie

9°C

14°C

17°C

3

32%

73%

 

Istorie/ Cultura
Pentru cei indragostiti de istoria antica ii invitam la o meditatie sub platanul lui Hipocrat, iar cei pasionati de istoria misterioasa a cavalerilor,le recomandam o vizita la Castelul Cavalerilor, vechea fortareata fiind un important punct de aparare al Cavalerilor de Rodos.
si pentru ca insula Kos, reprezinta un adevarat mister nedezlegat al civilzatiei antice, va invitam sa patrundeti in aceasta lume , acum moderna, in care industria turismului a cunoscut o adevarat ascensiune. 


Atractii Turistice

 

Kos Town
Capitala insulei, Kos Town, se afla pe coasta de est si reprezinta un amestec de nou si vechi, ca urmare a constructiilor moderne si a ramasitelor istorice din perioade diferite, intalnite ici si colo.

 Kos Marina

Principalul port al insulei Kos Marina este cel mai popular din Kos. Portul reprezinta centrul turistic al insulei, de aceea aici exista cele mai multe restaurante si baruri. Kos Marina este considerat unul dintre cele mai moderne porturi ale Greciei, gazduind numeroase yahturi.

Kefalos
In antichitate, Kefalos a fost capitala insulei. Astazi, Kefalos este un sat pitoresc din sud-vestul orasului Kos. Desi gasesti aici restaurante, baruri si cateva cluburi de noapte, statiunea este mai potrivita pentru turistii care vin sa se relaxeze si care cauta liniste. Unele dintre cele mai renumite plaje de pe insula se afla in Kefalos, una dintre ele fiind Paradise Beach.

 
Asklepieion
Daca vrei sa vezi unul dintre cele mai renumite monumente ale insulei, trebuie sa ajungi in Asklepieion, la aproape 4 km sud-vest de Kos Town. Cu mult timp inainte, in Grecia antica, Asklepieion-ul a jucat rol de institutie medicala, cu o Scoala Medicala a lui Hipocrate si cu izvoare de apa termala. Datand din secolul al IV-lea i. Hr, Asklepieion –ul este astazi un sit arheologic, cu ruinele vechiului complex.Situl a fost descoperit la inceputul anilor 1900, dupa ce fusese ingropat in jur de 1350 de ani din cauza unui cutremur.

Neratzia Castle

La intrarea in portul Kos exista un soi de fortareata, cunoscuta sub numele de Neratzia Castle (Castle of the Knights of the Order of Saint John). Cavalerii Ioaniti au inceput constructia castelului prin secolul al XIV-lea, in scop de aparare a insulei. Langa castel se afla un arbore imens, cu un diametru de peste 10 metri. Potrivit legendei, copacul ar fi fost plantat chiar de catre Hipocrate, cu 2400 de ani in urma, iar la umbra acestuia ucenicii sai invatau medicina.

 

Viata de noapte

Alaturi de Rhodos, Kos este insula cu viata de noapte cea mai palpitanta din insulele Dodecandeze. Cele mai reusite petreceri au loc in capitala insulei, Kos, unde renumita Street Bar (formata din strazile Diakon si Nakklirou) aduna un numar record de petrecareti. Aici veti gasi un numar mare de baruri, taverne si cluburi care promit sa va tina treji pana la rasaritul soarelui.Unele baruri sunt specializate pe muzica electronica, pe cand altele ofera turistilor muzica greceasca, jazz saun funk:Camel, Galatea, West Bar, Wild Blu, Charisma, Ultramarine, Kaza Nostra.
 

Localizare pe harta
KOS

Anunturi importante

Screen size: