Cont existent

Cont nou

By creating an account, you're agreeing with our Terms and Conditions and Privacy Statement.
  • Athos

  • Harta Halkidiki

  • Kassandra

  • Muntele Athos

  • Pestera Petralona

  • Pestera Petralona

  • Potidea

  • Sithonia

  • Seara Greceasca

Halkidiki se afla in nordul Greciei si este compusa din 3 brate – Kassandra, Sithonia si  Athos. Cu o linie de coasta ce se intinde pe o distanta de 522 km, ale carei plaje variaza atat ca forme, cat si ca dimensiuni, de la plaje lungi cu nisip fin, la plaje mici, la golfuri pitoresti, porturi mici, sate traditionale pescaresti. 

Cea mai frumoasa zona din nordul Greciei, aceasta peninsula si-a pastrat dintotdeauna acelasi farmec. Padurile, plajele cu nisipul fin, golfuletele ascunse, orasele istorice si satucurile pitoresti fac deliciul turistilor. Peninsula este compusa din trei fisii de pamant ce intra in Marea Egee.

 

Clima

Clima in Halkidiki e in general potrivita cu ploi in rafale, scurte si veri calduroase bine stiute. Anual circa 300 de zile de caldura si 3.000 de ore de soare intr-un an obisnuit. In nordul regiunii e putin mai scazuta temperatura. Temperaturile sunt fluctuante in cursul anului. Natural, fluctuatiile sunt mai puternice de la sud catre nord. Cea mai joasa temperatura din Decembrie pana in Februarie a fost de 3,5 C si pana la 19 C, in timp ce cea mai ridicata a fost inregistrata in timpul verii intre 23 si 34 Celsius. Temperaturile sub 0 Celsius sunt limitate si doar in regiunea muntilor.
 

 

Media datele lunare meteo pentru Halkidiki Grecia 

 

 

Temperatura minima

Temperatura maxima

Temperatura a apei

Ore de soare

Probabilitatea de ploaie

Umiditate

Ianuarie

7°C

13°C

15°C

4

31%

70%

Februarie

7°C

14°C

14°C

5

28%

67%

Martie

9°C

17°C

15°C

6

21%

65%

Aprilie

12°C

20°C

16°C

7

23%

65%

Mai

16°C

25°C

18°C

10

10%

56%

Iunie

21°C

31°C

22°C

12

4%

50%

Iulie

23°C

33°C

23°C

12

3%

49%

August

24°C

34°C

25°C

11

2%

47%

Septembrie

20°C

28°C

26°C

8

13%

58%

Octombrie

16°C

24°C

23°C

6

13%

64%

Noiembrie

12°C

18°C

20°C

5

27%

72%

Decembrie

9°C

14°C

17°C

3

32%

73%

 

Istorie/ Cultura

In Grecia istoria si mitologi se impletesc. Aici a avut loc lupta dintre uriasi si olimpieni. In vestul peninsulei Halkidiki se afla Flegra (Pallini), locul unde uriasul cutremurator este ingropat. Aici s-a format muntele Athos din piatra pe care uriasul Athos a aruncat-o spre zei, iar Sithonia poarta numele lui Sithon, fiul lui Poseidon.

Atrctii turistice
Muntele Athos

Muntele Athos este situat pe bratul estic al peninsulei Halkidiki, bratul Athos. Este singurul loc din Grecia dedicat in intregime rugaciunii si preamaririi lui Dumnezeu. De aceea, muntele Athos este numit "Muntele Sfant"
Muntele Sfant are 50 km lungime, 8-12 km latime, si acopera cam 350 kmp. Granita orasului manastiresc este definita imaginar incapand de la "FRAGOKASTRO" pe coasta de vest pana la "ARAPIS" in partea opusa. Frumusetea naturala a insulei este extraordinara. Varful muntelui este ca un con imens ce atinge 2033 metri inaltime. Crestele golase par dantelate de cer iar pantele sunt acoperite de paduri vechi de conivere.

 Castelul Potidea
Ceea ce se pastreaza din Castelul Potidea este un zid cu lungimea de 1.200 m, ale carui capete se prelungesc in Golful Toroneos si Golful Thermaic, oprindu-se in dreptul turnurilor ivite din mare.In acest fel, in momentul in care portile castelului se inchideau, accesul spre peninsula era oprit. Numele fostei colonii corintice - Potidea, care a luat parte la batalia de la Plataea (479 I.C.), este mentionat pe un piedestal din arama, inchinat Zeilor de catre castigatori.
 
Pestera Petralona
Situata la cca 78 km nord-vest de Neos Marmaras, Pestera Petralona - locul in care a fost gasit craniul celui mai vechi exemplar de Homo Sapiens de pe continentul european, Archanthropus europaeus petraloniensis, este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale peninsulei Halkidiki.Pestera, dezvoltata in versantul vestic al masivului calcaros Katsika, la 300 m altitudine, a fost descoperita cu cinci decenii in urma de un locuitor al Petralonei, castigandu-si recunoasterea internationala, odata cu aducerea la lumina a lui Archanthropus, in 1960.

Viata de noapte
Viata de noapte nu este foarte intensa in Halkidiki, deoarece fiind o destiantie de vacanta pentru familiile cu copii care cauta relaxare sau pentru cuplurile ce isi doresc o vacanta intima sau isi petrec chiar luna de miere, cele mai bune activitati de noapte in afara de somn sunt plimbarile sub clar de luna de-a lungul marii. Cu toate acestea regiunea turistica este foarte mare, iar daca iti doresti distractie din plin vei gasi cu siguranta in alta statiune apropiate de unde te ve intoarce inapoi istovit si vei aprecia la maximum linistea statiunii. 
 

Localizare pe harta
HALKIDIKI

Anunturi importante

Screen size: