Cont existent

Cont nou

By creating an account, you're agreeing with our Terms and Conditions and Privacy Statement.
  • Castelul Venetian

  • C hania

  • Creta

  • Harta Creta

  • Heraklion

  • Platul din Knossos

  • Rethymno

Creta, este cea mai sudica insula greceasca la Marea Egee, constituind una din provinciile Greciei. Insula Creta este marginita de numeroase golfuri si se invecineaza cu multe insulite nelocuite.Insula este impartita in patru districte: Chania, Rethimno, Heraklion si Lasithio. Majoritatea centrelor turistice din Creta se află pe coasta nordică a insulei între Heraklion si Malia. Hotelurile si restaurantele se întind ca un colier de perle de-a lungul plajelor nisipoase.

Clima

Pe cea mai importanta insula a Greciei - Creta - verile sunt uscate si toride, iar iernile sunt blande si ploioase. Creta se numara printre cele mai insorite insule din regiunea Marii Mediterane.In Ianuarie si Februarie vremea este primavaratica, temperaturile ajungand ziua pana la cca 16-18 °C. In luna Martie incepe adevarata vara, cu temperaturi de pana la 30 °C, deci Creta este o destinatie excelenta pentru petrecerea vacantei aproape in tot timpul anului.

 

Media datele meteo lunare pentru Creta

 

Temperatura minima

Temperatura maxima

Temperatura a apei

Ore de soare

Probabilitatea de ploaie

Umiditate

Ianuarie

11°C

15°C

14°C

5

38%

72%

Februarie

10°C

14°C

15°C

6

40%

72%

Martie

12°C

17°C

18°C

7

22%

73%

Aprilie

14°C

20°C

18°C

8

22%

73%

Mai

18°C

24°C

20°C

11

8%

74%

Iunie

22°C

28°C

22°C

12

1%

64%

Iulie

24°C

30°C

23°C

12

0%

66%

August

25°C

31°C

27°C

12

0%

69%

Septembrie

23°C

28°C

26°C

10

5%

68%

Octombrie

19°C

24°C

24°C

8

12%

71%

Noiembrie

15°C

20°C

19°C

6

27%

75%

Decembrie

12°C

16°C

16°C

5

36%

76%

 

Istorie / Cultura

In anul 67 I. Hr., Creta figureaza in cronicile istorice ca o insula apartinand Imperiului Roman. Dupa caderea imperiului, Creta a intrat sub dominatia Bizantului. Intre anii 1211-1669 s-a aflat sub controlul Republicii Venetia si a devenit un bastion de aparare a intereselor acesteia in est. In perioada 1699-1898 locuitorii greci ai Cretei au luptat impotriva dominatiei Imperiului Otoman. În 1933, Creta a devenit parte a Greciei. Creta este leaganul celei mai vechi civilizatii europene, istoria ei fiind descrisa de Homer, Platon si Aristotel. Conform legendelor, Zeus, cel mai puternic dintre zeii Olimpului, s-a nascut in Creta, de asemenea, el a si fost inmormantat aici, in una din pesterile de langa asezarea numita Arkhaniy. Locuitorii insulei Creta sunt cunoscuti in toata lumea pentru longevitatea lor,  nu sufera de boli de inima, cancere, diabet sau obezitate, totul datorita uleiului de masline.

Atractii turistice

Chania
Se afla in vestul insulei - orasul este impartit in zona veche, cu ziduri venetiene, labirinturi. Portul venetian si castelul sunt primele lucruri pe care calatorul le zareste.

Rethimno
Este faimos pentru dezvoltarea turistica din ultimii ani si caracterul traditional. Isi pastreaza aerul medieval prin satele pitoresti care conserva modul si ritmul de viata traditional.    
      

Heraklion
Este cel mai mare oras din Creta. Cele mai importante monumente arheologice din Heraklion se gasesc la Knossos. La nord est de piata Eleuferia se afla Muzeul de Arheologie si cele mai cunoscute plaje sunt Peninsula, Malia, Stalida si Ammoudara.

 

Palatul Knossos
Este fosta resedinta a regelui Minos, un palat maiestuos, construit spre sfarsitul secolului al II-lea i.e.n.

Castelul Venetian
Este situat in insula Gramvousa. Construit in secolul al XIII-lea, a fost deseori pradat de pirati, iar azi a ramas doar o ruină.


Viata de noapte
Cele mai atractive statiuni pentru o viata de noapte palpitanta sunt Malia si Hersonissos, unde barurile, cluburile si terasele sunt pline de petrecareti. Daca terasele se aglomereaza o data cu lasarea serii, cluburile de noapte se umplu abia dupa ora 01.00. 
Cele mai populare localuri din Heraklion sunt: Best Seller Bar, Fougaro Lobby Club, Privilege Club, Proxenio Cafe, Status Club, Totem Cafe Club si Yacht Club.
In Hersonissos va recomandam: Temple Bar, NRG Club, BIO BIO, Aria Club, Amnesia Club, Cameo Club, Nostos Bar, Status Club, Havana Club si Saloon Club Bar. 
In Rethymnon, in voga sunt: Juke Box Club, Blue Bar, Campai Music Bar,Cactus Beach Bar, Astro, Paralia Living Room si Cul de Sac.
In Chania, tinerii se distreaza in: Jimmy Bar, Nota Bene,Elmondo Bar, Club Ekentro, Splendid Dancing Bar, Venue Club, Tropicano Club, Mylos Club, Privilege Club, Seven Club si 2Lux.

 

 

Localizare pe harta
CRETA

Anunturi importante

Screen size: