Cont existent

Cont nou

By creating an account, you're agreeing with our Terms and Conditions and Privacy Statement.
  • Manastirea Arhanghelul Mihail

  • Harta

  • P iscina Giola

  • T eatrul antic T hassos

Una din cele mai populare insule ale Greciei - insula Thassos (Thasos-Supranumita Insula fiului Zeului Marii) este printre cele mai nordice insule ale Greciei, fiind situata in nordul Marii Egee, relativ aproape de coasta regiunii Tracia desi teritorial insula face parte din regiunea Macedonia din Grecia. Insula Thasos, supranumita si Smaraldul Egeei, sau insula sirenelor, este cea mai nordica din insulele marii Egee, situata la circa 10 km sud-est de orasul Kavala.

Clima
Clima este blanda si sanatoasa. In timpul lunilor de vara, cu cateva exceptii, este cald, iar iarna nu este foarte frig.Hipocrate, care a fost considerat inca din antichitate "parintele medicinei" ne-a lasat date valoroase despre climatul insulei. In una din cartile sale afirma ca in Thassos "in general iarna se aseamana cu primavara”. Si asa a ramas pana azi.Temperatura medie anuala este de 17.2° C, iartemperatura medie vara este de 23.4° C

Media datele lunare meteo pentru regiunea din Thassos în Grecia
 
 

Temperatura minima

Temperatura maxima

Temperatura a apei

Ore de soare

Probabilitatea de ploaie

Umiditate

Ianuarie

11°C

15°C

14°C

5

38%

72%

Februarie

10°C

14°C

15°C

6

40%

72%

Martie

12°C

17°C

18°C

7

22%

73%

Aprilie

14°C

20°C

18°C

8

22%

73%

Mai

18°C

24°C

20°C

11

8%

74%

Iunie

22°C

28°C

22°C

12

1%

64%

Iulie

24°C

30°C

23°C

12

0%

66%

August

25°C

31°C

27°C

12

0%

69%

Septembrie

23°C

28°C

26°C

10

5%

68%

Octombrie

19°C

24°C

24°C

8

12%

71%

Noiembrie

15°C

20°C

19°C

6

27%

75%

Decembrie

12°C

16°C

16°C

5

36%

76%


 
Istorie / Cultura
Istoria Thassos-ului incepe cu colonizarea insulei. Parintele istoriei, Herodot, spune insa ca feonicienii deja se stabilisera aici cu multi ani inainte. Conform lui Herodot, insula isi ia numele dupa fiul regelui feonicean Arginor, care se numea Thassos. Conform mitologiei, acesta a ajuns pe insula in cautarea surorii sale Europa, care a fost rapita de Zeus.
Dupa secolul 5 i.C. statul elen Thassian a cunoscut o perioada de prosperitate si si-a castigat titlul Athena Nordului. Urmarind sa exploateze resursele de aur din ale muntelui Paggeo, Thaseenii au pus bazele localitatii Krinides, in 360 i.C.20 de ani mai tarziu insa, Thassos a fost ocupata de Philip al-2-lea si anexata statului macedonean.
 
Atractii turistice
Piscina Giola
Piscina de la Giola nu este pentru cei care cauta turism de 5 stele. Drumul nu e bun, nu exista magazine, chioscuri si shaormerii, nu ai saltele de puf pe care sa stai. Dar ca experienta este numarul unu.

Muzeul Vagi
Se afla în satul Potamia si este dedicat sculptorului local de renume international Polignotos Vagis (1894 – 1965), care s-a nascut în acest sat în anul 1892, dar a emigrat în Statele Unite în 1911, unde a abordat si s-a distins prin tehnica sculpturii directe în pietre de diferite forme. Materialele utilizate de Vagis sunt gipsul, cuprul si marmura.

Manastirea Arhanghelului Mihail
Este situata pe soseaua de centura a insulei, putin înainte de Alyki, în directia de deplasare catre orasul Thassos. Manastirea este închinata protectorului insulei, Arhanghelul Mihail, serveste ca loc de retragere spirituala pentru maici si este un metoc al manastirii Filotheou de la Muntele Athos.

Teatrul Antic din Thassos
Domina vechiul port al capitalei insulei, Limenas, si se afla la aproximativ 300 de metri de acesta. Vara, în cadrul Festivalului Primariei Thassos, aici au loc spectacole de tragedie antica, concerte si diverse evenimente culturale.
 
Viata de noapte
Majoritatea barurilor, cafenelelor si a restaurantelor se afla in Limenas, capitala insulei. Din fericire si resorturile de lux au propriile cluburi si show-uri cu muzica live. In Limenas sunt numeroase taverne langa port, cele mai populare fiind tavernele Tarsanas si Syrtaki. Tot in Limenas va puteti petrece seara intr-un bar cu muzica live, multe dintre ele oferind show-uri cu muzica greceasca, bouzouki: Taverna Orizontes.
Cafe Island se afla langa portul vechi si este un loc perfect pentru cocktail-uri si dansuri incendiare. De asemenea, si barul Full Moon se bucura de popularitate.
 
 

Localizare pe harta
THASSOS

Anunturi importante

Screen size: