Paralia sau Paralia Katerinis (care inseamna "plaja '') este un municipiu situat in partea de est a prefecturii din Pieria. Sediul municipalității se află în Kallithea. Paralia este legat cu soselele GR-13 și GR-1 / E75, inclusiv autostrada. Paralia este faimoasa pentru hoteluri, taverne, restaurante, baruri si cluburi de noapte (discoteci).

Golful Thermian este situat în partea de est. Linia de coastă cu nisip acoperă aproape toate malurile sale.

Paralia Katerini din anul 1960 este deservita de o autostrada. La mijlocul anilor 1990, autostrazii i s-au mai adăugat 2 benzi suplimentare. Paralia este situata la 4 km Est de Katerini, VE de Veria, la 70 km Sud de Salonic și de Aeroportul Internațional Makedonia, la Nord Larissa, NNV din Atena, NE Tyrnavos, NE Muntelui Olimp si la 150 km NE de Kalampaka. Recensamantul din 2001 a raportat o populație de 1,476 pentru satul Paralia, iar 6.449 pentru municipalitate.

In fiecare vara mii de turisti din toate colturile lumii vin aici în vacantă. Acest loc este cu adevărat unic si uluitor pentru orice turtist care vine pentru prima dată: frumosul litoral pe de o parte și munții pe de altă parte.

Nisipul de aici este cel mai bun din zona, fara pietricele, iar apele Mării Egee sunt calde si curate. Nu exista animale marine periculoase, iar salvamarii sunt mereu de veghe. Paralia a primit '' medalia ,, steag albastru, ceea ce înseamnă ca are apa marii curata, plaje curate si grija pentru mediul înconjurător.

Statiunea Partalia Katerini este o destinație perfectă atât pentru turiștii bogați și săraci, deoarece aici puteți găsi o gamă largă de hoteluri si vile, de la hoteluri de lux de 3 stele la vile frumoase.

Pentru viata de noapte există tot felul de cluburi interesante pentru adolescenții care organizează petreceri pe plajă, cu efecte speciale și lasere.

Atunci când spui Paralia Katerini, spui cumpărături. Paralia într-adevăr este locul perfect pentru maniacii de cumpărături. Centrul stațiunii este plin de magazine de suveniruri. Aici puteți cumpăra haine de blană la jumătate din pret.
Exista diverse excursii optionale care sunt organizate de către agențiile de turism locale. Nu ratați croazieră la Skyathos.

Moneda euro este moneda oficială în Grecia.

Turiștii pot ajunge aici cu autocarul sau cu mașina, dar trenul de mare viteză și avionul sunt, de asemenea, o posibilitate. De asemenea, puteți inchira aici iahturi, Paralia Katerini avand propriul port și doc.

Distante si durata din Paralia Katerini

Bucuresti – Paralia Katerini : 700 km (durata 9-10 ore)
Salonic – Paralia Katerini : 75 km (durata 50 minute)
Paralia Katerini – Neo Pori : 56 km (durata 40 minute)
Paralia Katerini – Meteora : 170 km (durata 2 ore 10 minute)
Paralia Katerini – Delphi: 300 km (durarta 3 ore 20 minute)
Paralia Katerini – Atena: 440 km (durata 4 ore)
Paralia Katerini – Iogumenitsa: 330 km (durata 3 ore) -> Insulele Ionice

Localizare pe harta
PARALIA

Anunturi importante

Screen size: