Cont existent

Cont nou

By creating an account, you're agreeing with our Terms and Conditions and Privacy Statement.
 • \* Riched20 6.2.9200 Catedrala Saint Dionysios

 • \* Riched20 6.2.9200 Statuia poetului Solomon.

 • \* Riched20 6.2.9200 Panorama aspura orasului Zakynthos.

 • Vedere generala

 • Harta

 • Grotele albastre

 • Grotele albastre

 • Plaja Navagio

 • Plaja Navagio

 • Insula Marothonissi

 • Plaja insula Marathonissi

 • Porto Limnionas

 • Porto Limnionas

 • Volimes

 • Priveliste Bohalli

 • Priveliste Bohalli

Zakynthos este a treia insula, ca marime,ea fiind cea mai sudica insula din Marea Ionica. Este situata aproximativ 8,5 mile marine la sud de Kefalonia, 9.5 mile marine vest de Peloponezia si aproximativ 300 km vest de capitala Greciei, Atena.

Insula Zakynthos este vestita pentru frumusetea plajelor sale largi si nisipoase ( din Vassilokos, Laganas, Kalamaki, Tsilivi si Alykes) si pentru broastele testoase Caretta - Caretta, specie protejata de lege. Vegetatia insulei este bogata mai ales in zonele mai inalte de deal ale insulei, cu plantatii de maslini, citrice si paduri de pini.

Plajele sunt rasfirate pe coasta de nord, sud si est, dar cele mai frumoase si mai intinse se afla in sud. Zakynthos este si o insula a contradictiilor – munti cu paduri de pin, campii fertile, numeroase plaje, foarte diferite si greu de numarat, coaste impozante care au dus la formarea pesterilor, cum ar fi de exemplu minunata Pestera Albastra din nord-vestul insulei.

O rascruce pentru diferite popoare si culturi de-a lungul secolelor, Zakynthos se remarca si prin grija acordata naturii. Intinse zone din insula au ramas neschimbate pentru a putea proteja si prezerva fauna marina, din care face parte binecunoscuta testoasa Caretta. In golful Laganas, guvernul grec a creat Parcul National Marin pentru a proteja speciile rare de testoase.

Hoteluri moderne si numeroase, cu servicii de calitate si variate posibilitati de divertisment asteapta turistii din mai pana in octombrie deoarece clima blanda si soarele puternic face din Zakynthos o destinatie cu sezon de vara prelungit.

Climatul este bland, mediteraneean, cu ploi bogate, dar si cu soare in timpul iernii, vegetatia este bogata, mereu verde, ceea ce justifica denumirea de “Fior di Levante”, iar maslinele, citricele si strugurii sunt la mare cautare.
 

            Conditiile meteo din Zakynthos

 

Apr

Mai

Iun

Iul

Aug

Sep

Oct

Temperaturile din timpul zilei °C

19

24

28

31

32

28

23

Tempereturile din timpul noptii °C

9

12

16

18

18

16

13

Umiditatea (%)

62

61

58

56

59

62

65

 
Asezarile si facilitatile din turism se impaca armonios cu natura. Fiecare turist se poate astfel bucura de confortul modern si de serviciile oferite intr-un mediu natural si civilizat. Mediul natural al insulei cu stânci masive și terenuri uriașe ofera turistilor posibilitatea de a alege între mai multe tipuri de plaje.

Pe insula Zakynthos puteti vizita golfuri cu nisip foarte fin, accesibile numai pe mare, unde puteți găsi liniște și relaxare, chiar și în luna august. Coasta de vest a insulei Zakynthos este caracterizata prin locuri uimitoare naturale precum plaja Epava (Navagio), fiordurile din Porto Limniona și Porto Roxa, Porto Vromi Bay, cu mica sa insulă, chiar în fața.

Coasta de vest are o mare spectaculoasă cu culori unice și cea mai mare parte este accesibila doar cu barca. Faleza de vest vă permite să vedeți un apus de soare ce nu trebuie ratat.Coasta de est a insulei Zakynthos este cea mai variată a insulei.
Acesta oferă plaje de nisip ca Tsilivi, Alykes și Amboula, în timp ce la nord sunt frumoasele golfuri stâncoase ca Xigia Beach, Makris Gialos și frumoase pesteri albastre cu culorile lor uimitoare.

 Atractii turistice:

Grotele albastre
 
Situate in partea de nord a insulei, in zona Capului Schinari, Grotele albastre reprezinta, de fapt, o formatiune geologica neobisnuita, care creeaza un peisaj marin inconfundabil, atat prin forma stancilor, cat si prin albastrul intens al apei, vizibil mai ales in lumina pura a diminetii. Cea mai mare este Grota Kianoun la care se poate ajunge usor cu barca, din portul St. Nicholas.

Muzeul Bizantin

 Deschis publicului din 1960, muzeul a fost construit dupa cutremurul din 1953 si organizat dupa planurile academicianului Manolis Hadzakis. Muzeul se afla in Piata Solomon si adaposteste o impresionanta colectie de icoane, precum si numeroase picturi cu teme religioase, datand din perioada post-bizantina. De asemenea, in muzeu se afla o macheta a orasului Zakynthos , asa cum arata el la jumatatea secolului al XX-lea, executata de artistul Yanni Manesi intre 1972 – 1986.

Muzeul Dionysos Solomos 

Reconstruit in 1957, Muzeul care poarta numele poetului national al Greciei, este, de fapt, un adevarat muzeu al literaturii din Zakynthos. Aici sunt ingropati poetii Dionysos Solomos si Andreas Kalvos, ale caror manuscrise sunt pastrate in una dintre incaperi. De asemenea, muzeul adaposteste o serie de obiecte personale si manuscrise ale altor figuri importante ale culturii din Zakynthos.

Manastirea Aghios

Ioannes Prodromos Este o manastire in stil post-bizantin a carei frumusete este data de complexul arhitectural ce o inconjoara, ce include turnul clopotnitei si un turn de aparare. In biserica se afla icoane din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, precum si numeroase sculpturi fine in lemn.

Manastirea Theotokos

Aflata la 25 de kilometri de Zakynthos, manastirea a fost construita in secolul al XV-lea si atrage mai ales prin picturile de pe ziduri, datand din perioada constructiei edificiului.

Fortareata venetiana

Fortareata este un edificiu plin de istorie. Amplasata pe locul in care, conform documentelor istorice, se afla vechea citadela a insulei (Psophida), Fortareata venetiana a fost ridicata in 1646 de catre inginerii venetieni, ajutati de constructorii autohtoni. Tot in acea perioada a fost pavata si strada principala (Strada Giustiniana).Edificiul a devenit obiectul unui program de conservare instituit de englezi in 1812. Din 1970, toata zona a fost iclusa intr-un program de consolidare, fiind descoperite aici, in urma sapaturilor arheologice, constructii ridicate intre secolele al XI-lea si al XVIII-lea vizibile astazi, datorita programelor de conservare implementate in zona.

Turnul Ambeloravdis

Este, de fapt, o casa “moderna” de tara, cu o arhitectura in stil gotic si baroc. A fost construita la inceputul secolului al XX-lea, ca resedinta de vacanta a unei familii autohtone. Partea centrala a cladirii a fost renovata si este inca locuibila.

Insula Marathonisi 

Situata in golful Laganas, insula este cunoscuta drept un paradis al testoaselor Caretta. Insula insasi are forma unei testoase. Are doua plaje, una cu nisip auriu, in care testoasele Caretta isi depun ouale, alta cu pietricele fine si cu doua mici grote care pot fi vizitate.

Volimes

Este un orasel aflat in nord, care ofera o priveliste interesanta turistilor dornici sa descopere frumusetile insulei Zakynthos. Aici se afla Manastirea Sf. Andrei, din care numeroase fragmente de picturi au fost depozitate in Muzeul Bizantin din Zakynthos. Tot in Volimes se afla si grota Xygia, renumita pentru apa sulfuroasa care imprastie un miros intepator in zona si despre care se crede ca are proprietati terapeutice.

Bohali

In Bohali veti gasi cea mai puternica nota traditionala din intreaga insula. Amplasata pe varful unui deal plin de vegetatie specifica zonei, localitatea este renumita pentru panorama care poate fi admirata de aici. Sunt amenajate numeroase cafenele in care turistii pot savura o cafea fierbinte intr-o atmosfera traditionala, cu muzica autohtona. Punctele de atractie din Bohali sunt dealul Strani, considerat un loc de inspiratie al lui Dionysos Solomos, poetul national al Greciei, si Castelul venetian.

Localizare pe harta
ZAKYNTHOS

Anunturi importante

Screen size: